Isabell Werth - Bella Rose
FEI European Championships 2019
© DigiShots
Isabell Werth - Bella Rose FEI European Championships 2019 © DigiShots

Isabell Werth onklopbaar op CDI Mannheim

Dressuur
Advertisement
De Duitse Isabell Werth geeft haar visitekaartje af op het CDI in Mannheim. Met Bella Rose won ze de Grand Prix en de Grand Prix Special, en met Weihegold een Grand Prix-proef. Het is duidelijk: Werth is klaar voor de Olympische Spelen.

Wederoptreden na 19 maanden

Afgelopen woensdag startte ze haar Bella Rose (v. Belissimo) in de Grand Prix. Voor de 17-jarige Westfalermerrie betekende dat haar eerste competitiestart in 19 maanden. De laatste wedstrijd van de combinatie was het Europees Kampioenschap in 2019. Hun wederoptreden werd meteen beloond met een score van net geen 80%. Ze kregen zelfs 6 keer een perfecte score, 2 van de 5 juryleden gaven een score van hoger dan 80%. Dure foutjes in de eners hielden de combinatie niet van de eerste plek. Haar Duitse teamgenote Jessica von Bredow-Werndl en Zaire-E werden 2de met 77,369%, Matthias Alexander Rath en Foundation werden 3de met een persoonlijke topscore van 72,978%.

22 opeenvolgende overwinningen

Vandaag eindigden Werth en Bella Rose in de Grand Prix Special (Preis der Liselott und Klaus Rheinberger Stiftung) opnieuw op het hoogste schavotje, met een score van 80,277%. De combinatie kreeg maar liefst 7 keer 10 punten en daartegen wogen de lagere scores voor de verzamelde galop en de eners niet op. Werth en Bella Rose zijn nu al 22 Zware Tourwedstrijden ongeslagen. Hun zegereeks begon in 2014 en de combinatie staat stevig aan de top van de wereldranking. Von Bredow-Werndl en Zaire-E moesten met 78,724% genoegen nemen met de 2de plaats. De Duitse Hubertus Schmidt, die met de 9-jarige Oldenburgerhengst Denoix PCH zijn Zware Tourdebuut maakte, werd 3de met een score van 74,362%.

Ook winst met Weihegold

Werth heeft natuurlijk nog andere paarden waarmee ze kan winnen. Dat deed ze woensdagavond ook met de 16-jarige Weihegold (OLD). De combinatie scoorde maar liefst 21,674% in de Grand Prix (Preis der Heinrich Vetter Stiftung), de hoogste score van alle Zware Tourwedstrijden in 2021 tot nu toe. Werth en Weihegold staan op de 2de plaats in de wereldranglijst. De combinatie is sinds de uitbraak van de coronapandemie slechts twee keer gestart: een keer in juli 2020 en een keer in januari 2021. Bron: Dressage News Foto: DigiShots