Adelinde Cornelissen - Governor STR
FEI World Championship Young Dressage Horses 2018
© DigiShots
Adelinde Cornelissen - Governor STR FEI World Championship Young Dressage Horses 2018 © DigiShots

Adelinde Cornelissen over top GP-debuut Governor CDI Opglabbeek van 75%: “Veel toekomst in zich”

Dressuur
Advertisement
Vandaag kwam Adelinde Cornelissen met Governor-STR (v. Totilas) aan de start op CDI Opglabbeek in de Grand Prix. De laatste proef van de combinatie was begin 2019 (dus twee jaar geleden) in de Lichte Tour, maar ze lieten vandaag echt zien klaar te zijn voor dit niveau, ook al hadden ze dit nationaal nog niet kunnen laten zien door de Corona.  Met een fantastische score van 74,98% debuteerden ze en werden vierde achter Edward Gal met GLOCK’s Total US (78,67%) en GLOCK’S  Toto jr N.O.P. (77,98%) en Hans Peter Minderhoud met GLOCK’S Dream Boy N.O.P. (75,07%).

Geen zwakke punten

“Ik wist wat hij thuis liet zien, maar we waren ook al dik twee jaar niet meer weg geweest. Hij heeft natuurlijk al wel veel ringervaring en hij heeft al veel gezien. Daarom weet ik al dat hij heel nuchter is, maar hij moet het natuurlijk nog wel gaan doen”, vertelt Adelinde na afloop. “Het doel was daarom nu ook om een foutloze proef neer te zetten, wat gelukt is. Er is nog steeds veel ruimte voor verbetering, aangezien ik verder geen risico’s genomen heb. Hij heeft veel potentieel en toekomst in zich. Hij kan ook alles goed en heeft geen zwakke punten, daarnaast is hij ook nog eens super knap. De reacties waren ook enorm positief. Mensen zeiden dat het er heel harmonies en zo gemakkelijk en vanzelfsprekend uitzag en daar ben ik echt heel blij mee.”

Best relaxed

Adelinde had ook Aquido (v. Undigo) mee en met hem noteerde ze 72,15%, goed voor de negende plaats. “Hij liep echt heel fijn door de proef. Ik had alleen een mega verschil van 67% tot 78%, maar dat neemt niet weg dat ik heel blij met hem ben. Hij heeft wel het ritme van de wedstrijden nodig, anders is hij best wakker, maar vandaag was hij best relaxed. Met Governor start ik in de Grand Prix Spécial en Aquido in de Kür. Daarna gaan we lekker verder trainen. We zien wel wat er gaat gebeuren richting de Olympische Spelen. Ik heb naast deze twee paarden ook nog Fleau de Baian en Zephyr op dit niveau en zij doen het ook heel goed. Ik ben in ieder geval heel dankbaar voor zulke fijne paarden en ook de mede-eigenaren.”

Totilas-feestje

Edward Gal won de Grand Prix met GLOCK’S Total US (v. Totilas) met 78,67%. Met GLOCK’S Toto jr N.O.P (v. Totilas) werd hij tweede met 77,98%. Hans Peter Minderhoud en GLOCK’S Dream Boy N.O.P. (v. Vivaldi) werden derde met 75,07%. Marlies van Baalen maakte het Totilas-feestje compleet door met Go Legend zesde te worden met 73,09%. Met Ben Johnson (v. .Johnson) bezette Marlies plaats zeven met 72,63%. Bekijk hier de uitslag van de Grand Prix van Opglabbeek. Bron: De Hoefslag