Afbeelding
DigiShots

Keurhengst Westpoint treedt in Jazz' voetsporen

Dressuur
Advertisement
Net als zijn vader Jazz kan Westpoint een interessante hengstenkeuze zijn voor uw merrie. Weinig paarden hebben zo'n geweldige palmares: Grand Prix-dressuur, wereldkampioen, winnaar Pavo Cup, verrichtingstopper, reserve-kampioen KWPN Hengstenkeuring en keurhengst. De zwarte beauty dankt het eervolle predicaat aan de prestaties van zijn nakomelingen in de sport, zoals GLOCK's Casper, Eastpoint, Evita Ronia, Darabel en Hummer. [vc_button title=”Informatie over dekken met Westpoint” target=”_self” color=”green” size=”size_large” href=”https://hengstwestpoint.nl/?utm_source=hoefslag_website&utm_medium=sponsored_content&utm_campaign=stallion_westpoint”] In de Grand Prix Special van het CDI3* in Le Mans eindigde Eastpoint onlangs nog op een mooie tweede plaats. Met Lynne Maas scoorde de zoon van Westpoint met de zesde plaats in de Special ook uitstekend tijdens de kaderwedstrijd in De Meern. Zijn halfbroer GLOCK's Caper werd daar met Hans Peter Minderhoud vierde in de Grand Prix. Nog een bekende Westpoint-nakomeling in de Grand Prix is Chardonnay, die vorig jaar met Diederik van Silfhout deelnam aan het NK Dressuur. Het zijn drie van de zeven kinderen van Westpoint die op het hoogste niveau in de sport uitkomen.

Darabel

Westpoint-dochter Darabel werd in 2015 gehuldigd als NMK-kampioene van de keur- en elitemerries. De prachtige vosmerrie is met Vai Bruntink tot en met de Intermediaire succesvol in de sport en geldt ook als een van de bekendste nakomelingen van Westpoint. Darabel is de moeder van de goedgekeurde zoon Kilimanjaro, en daarmee is Westpoint dus grootvader van een KWPN-hengst.

Kleinzoon Kaygo

Een andere bekende dochter is Fila Manda, die onder Thamar Zweistra deelnam aan het WK voor zevenjarige dressuurpaarden en in de Zware Tour wordt uitgebracht. We kennen haar ook al hengstenmoeder van de bij het KWPN goedgekeurde Kaygo, ook hij is dus een kleinzoon van Westpoint. Bij het KWPN en het Hannoveraner Verband is de Westpoint-zoon Hummer (mv. Farrington) goedgekeurd. De fraaie bruine nam voor Rusland deel aan het WK voor jonge dressuurpaarden onder de naam Kartsevo Hummer.

Fokwaardetopper

Voor zijn prestaties in de fokkerij is Westpoint onderscheiden met het keurpredicaat. Met een fokwaarde dressuur van 158 met een betrouwbaarheid van 93 procent mag Westpoint gerekend worden tot de fokwaardentoppers. Hij treedt daarmee in de voetsporen van zijn vermaarde vader Jazz, die nog steeds de fokwaarderanglijsten in Duitsland en Nederland aanvoert.

A-kaderscores in de Grand Prix

In de sport bewees Westpoint zich met Kirsten Beckers en Emmelie Scholtens op het hoogste niveau. Hierin behaalde de elegante zwarte hengst mooie resultaten en overwinningen, onder andere in de Kür op Muziek van het CDI4* in Arnhem. Westpoint won de VHO Trofee met Kirsten Beckers. Dat hij bij de top behoorde bewijzen de A-kaderscores die de hengst behaalde tijdens zijn nationale en internationale loopbaan.

Wereldkampioen Verden

Na een fantastisch resultaat in het verrichtingsonderzoek, waar in het rapport een 9 voor houding & balans en 8,5-en prijken voor stap, galop, souplesse, rijdbaarheid en aanleg, kwam Westpoint op driejarige leeftijd onder het zadel van Emmelie Scholtens. Een jaar later waren ze de beste in de Pavo Cup voor vierjarigen; een jaar later volgde de reserve-titel bij de vijfjarigen. Westpoint ontwikkelde zich zo goed dat hij in 2009 in Verden gehuldigd werd als Wereldkampioen van de zesjarige dressuurpaarden, met een 9,5 voor zijn galop.

Persoonlijkheid

Emmelie Scholtens: "Ik vond Westpoint meteen een heel leuk paard. Hij was heel vrolijk en super werkwillig. Het was echt een persoonlijkheid. Ik won met Westpoint de Pavo Cup voor vierjarigen en het jaar daarop werden we tweede. Westpoint was het eerste paard waar ik wereldkampioen mee werd. Dat was wel iets geweldigs. Hij had ook heel veel mee. Het was een mooie zwarte hengst, hij had drie hele goede gangen en een heel fijn karakter. Hij had er iedere dag zin in. Hij had de kwaliteiten en het talent. Hij was ook totaal niet kijkerig. Ik kende hem door en door. In 2016 kreeg ik hem weer te rijden en startte ik hem in de Grand Prix. Westpoint was nog hetzelfde paard. Hij had ook toen iedere dag zin om aan het werk te gaan."

Black Beauty

Emmelie reed Westpoint in 2017 naar mooie resultaten in de Grand Prix, met overwinningen in Ermelo en Almelo en ze startte hem onder meer op het NK Dressuur. Westpoint is vervolgens verkocht aan de Italiaanse amazone Sara Perrucci. De black beauty is één van de beste fokkende zonen van zijn beroemde vader Jazz, de legende die de dressuursport een nieuwe dimensie heeft gegeven.

Trakehner-bloed: hardheid en adel

Westpoint werd in 2003 door M. Habraken gefokt uit de merrie Jerlinda. Deze dochter van de Trakehner-hengst Michelangelo bracht naast Westpoint ook zijn volle zus Vita, die een hele goede verrichting deed en ook op de merriekeuring heel goed scoorde.

Diepvriessperma Westpoint

Vorig jaar overleed de imponerende stempelhengst Jazz - ook nog altijd beschikbaar voor de fokkerij! - op 29-jarige leeftijd. Sinds 2010 heeft Jazz de rankings gedomineerd. Meerdere jaren was hij dé nummer 1 op de wereldranglijst van de WBFSH en Jazz staat al zijn hele leven bovenaan op de fokwaarderanglijsten van het KWPN. Voor de fokkerij is Westpoint net als zijn vader Jazz middels diepvriesperma nog beschikbaar voor de fokkerij. [vc_button title=”Informatie over dekken met Westpoint” target=”_self” color=”green” size=”size_large” href=”https://hengstwestpoint.nl/?utm_source=hoefslag_website&utm_medium=sponsored_content&utm_campaign=stallion_westpoint”] Let op: speciale actieprijs tot 15 mei!! Foto: DigiShots