Afbeelding
Foto: Remco Veurink

Prachtveld verwacht in wereldbeker Amsterdam

Dressuur
Advertisement
Bondscoach Wim Ernes heeft de namen bekend gemaakt van de dressuurruiters die Nederland vertegenwoordigen in de Reem Acra FEI World Cup„¢ Dressage in Amoesterdam. Op vrijdag 30 januari (Grand Prix) en zaterdag 31 januari (Kür op muziek) zal veel aandacht uitgaan naar Edward Gal en Glock's Undercover N.O.P. (v. Ferro), maar ook van Daniëlle Heijkoop en Siro N.O.P. (v. Gribaldi) wordt het nodige verwacht na hun recente winst in de World Dressage Masters van Mechelen. En wat te denken van Diederik van Silfhout en Arlando NH N.O.P. (foto, v. Paddox)? De combinatie, die op het WK zo verrassend sterk de genoemde Heijkoop en Siro verving, zal voor het eerst sinds het succes in Caen weer in actie gaan komen. Ook Hans Peter Minderhoud, eveneens lid van het bronzen WK-team, doet mee met zijn wereldbekertroef Glock's Flirt (v. Florestan I) en Patrick van der Meer start met Uzzo (v. Lancet).

Geen Cornelissen, wel Dujardin

De enige grote naam van Nederlandse bodem die gemist wordt ,is Adelinde Cornelissen. Zij gaf in Mechelen reeds aan Jumping Amoesterdam waarschijnlijk niet in de planning te hebben, aangezien haar Parzival in het verleden te vaak moeite heeft gehad met de entourage. Het gemis van Cornelissen wordt in deze zesde wereldbekerkwalificatie gecompenseerd door niemand minder dan Charlotte Dujardin. Zij en Valegro (v. Negro) zijn als regerende winnaars van de wereldbeker verzekerd van een startplaats in de finale in Las Vegas als ze deelnemen aan twee wedstrijden. Na het spectaculaire optreden in de vorige wereldbekerwedstrijd in Londen, waar ze hun eigen wereldrecords in zowel Grand Prix als Kür verbeterden, kan in Amoesterdam de definitieve kwalificatie worden bewerkstelligd. In de nieuwste Hoefslag vind je een uitgebreid interview met de Britse amazone, waarin ze niet alleen terugblikt naar de wedstrijd in Londen, maar ook vooruit kijkt naar Amoesterdam. De officiële sluitingsdatum voor inschrijving is maandag 12 januari. Na deze datum wordt de volledige deelnemerslijst van het CDI-W* in Amoesterdam, inclusief de buitenlandse deelname en paarden, zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. In 1989 werd de eerste FEI World Cup„¢ georganiseerd in Amoesterdam. Sindsdien heeft het evenement een rijke dressuurhistorie waarin zowel Isabell Werth, Anky van Grunsven, Edward Gal, Adelinde Cornelissen, Helen Langehanenberg en Charlotte Dujardin de overwinning al eens op naam schreven.

Meer informatie

De internationale dressuurwedstrijden worden op donderdag 29 januari voorafgegaan aan een dag vol basisspringen en nationale dressuur. Naast de dressuurrubrieken, met als hoogtepunt de Reem Acra FEI World Cup„¢ Dressage op zaterdagmiddag, bevat het programma van Jumping Amoesterdam ook internationale CSI4* springrubrieken als hoogst gedoteerde rubriek de Sterrehof's Opium Grote Prijs van Amoesterdam op zondagmiddag. De Hoefslag zal optreden als officieel mediaparToener van Jumping Amoesterdam en voorafgaand en gedurende het evenement uitgebreid berichten over alle (sportieve) ontwikkelingen. Meer informatie: www.jumpingamoesterdam.nl (foto: Remco Veurink)