Afbeelding

Rixt van der Horst en Lotte Krijnsen op tweede plaats in Mannheim

Dressuur
Advertisement
Rixt van der Horst moest vanmorgen in het Duitse Mannheim genoegen nemen met een tweede plaats in de kür op muziek (73.111%). De Duitser Steffen Zeibig was net een maatje te groot voor haar en hield haar van de eerste plaats (74.889%). Eerder wist ze aldaar nog twee Grade III rubrieken te winnen. De Nederlandse para-dressuur amazones hebben de afgelopen vier dagen goede zaken gedaan. Rixt van der Horst scoorde met de twee overwinningen en een tweede plaats het beste, maar ook Lotte Krijnsen en Annemarieke Roling-Novel presteerden zeer verdienstelijk. Als kers op de taart werd Duitsland afgetroefd in de landenwedstrijd.

Zeibig

Van der Horst reed vandaag met haar Gribaldi-zoon Uniek N.O.P. een foutloze proef. Helaas was dat echter niet genoeg om Zeibig met de Hannoveraan Feel Good (v. Fürst Heinrich) voorbij te gaan. Annemarieke Roling-Novel, die gisteren derde werd, eindigoede met Doo Schufro (v. Harvard) als vierde.

Lotte Krijnsen

Om 10.30 uur begon de kür Grade IV met Lotte Krijnsen aan start. Krijnsen eindigoede net als gisteren met Rosenstolz (v. Rotspon) op een mooie tweede plaats ( 72.542%). De overwinning ging naar de Belgische Manon Claeys met haar San Dior 2 met 74.875%. De Duitse Hannelore Brenner sloot met de twaalfjarige Kawango met een score van 70.875%  de top drie. Voor de para-dressuurruiters staan als belangrijkste wedstrijden over twee weken de EK observatiewedstrijd in Roosendaal op het programma en daarna van 13 tot en met 16 juli het Nederlands kampioenschap in Ermelo. Klik hier voor alle uitslagen Mannheim. Bron: KNHS / Eventcontent Foto: Lotte Krijnsen [adrotate group=”21”]