Dressuur

Dinja van Liere - Duval's Capri Sonne Jr Jumping Amsterdam 2015 © DigiShots (Dinja van Liere - Duval's Capri Sonne Jr Jumping Amsterdam 2015 © DigiShots)
  • aangepast 29 juni 2021 23:04

Winnend Zware Tour-debuut Capri Sonne Jr. *video*

Laura Tomlinson-Bechtolsheimer kocht in april 2015 de hengst Capri Sonne Jr, die tot dan toe zo succesvol werd uitgebracht door Dinja van Liere (foto). Sindsdien zagen we hem maar enkele keren in de ring. Maar nu heeft de zwarte beauty zich in de Zware Tour gepresenteerd, met bijna 72%. Meteen na een maand bracht Tomlinson haar nieuwe aanwinst aan de start. In een nationale wedstrijd werd bijna 75% behaald in de Prix St.Georges. Een jaar later nam ze de hengst mee naar Wellington, voornamelijk om te trainen. Hij verscheen er één keer tussen de witte hekjes en won de Lichte Tour met 74,43%.

‘Casanova’

Al snel veranderde de bijnaam van ‘Capri’ in ‘Casanova’, of kort gezegd ‘Cas’. De zwarte hengst was de enige heer in het gezelschap van merries en ruinen op stal Tomlinson. De amazone kreeg twee kinderen, en de wedstrijden met de Rhodium-zoon stonden op een laag pitje.

Intermediaire II-debuut

Maar daar is nu verandering ingekomen. Op een nationale wedstrijd in Addington behaalde het duo Laura Tomlinson/Capri Sonne Jr de overwinning in zijn eerste Intermediaire II-wedstrijd, met 71,93%. ‘Cas won zijn eerste Inter II en hij was een echte ster!, meldt de amazone op Instagram.

Fallatijn

Met de voshengst Fallatijn, die ze in augustus 2016 overnam van Theo Hanzon, kende Tomlinson eveneens een goede start van het jaar. ‘Finn’, zoals de stalnaam van de Vivaldi-zoon luidt, behaalde ruim 69% in de Lichte Tour. Trainingsvideo van het duo Capri Sonne jr. en Tomlinson, een paar dagen voor de wedstrijd: Facebook Laura Bechtolsheimer Dressage/Hoefslag Foto: DigiShots [adrotate group=”52”]

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties