Afbeelding

Bachmann Andersen succesvol met vader en zonen

Dressuur
Advertisement
Gisteren maakte Desperados FRH met Kristina Sprehe zijn comeback in Dortmund, met een klinkende overwinning in een sterk bezette rubriek. Opvallende naam in de uitslag is ook die van Blue Hors Zepter, die met Daniel Bachmann Andersen debuteerde in de internationale Grand Prix. De tienjarige voshengst zette een hele nette score neer van bijna 71%. Op Ridehesten zegt de ruiter over Zepter: ‘Hij wordt een superster!’ [caption id=”attachment_126865” align=”alignnone” width=”700”] Blue Hors Zepter vorig jaar in Herning met Daniel Bachmann Andersen[/caption] Met de Z als beginletter en Blue Hors als voorvoegsel kun je er wel van verzekerd zijn dat Zepter een nakomeling is van het paradepaardje van de befaamde stoeterij in Denemarken, Blue Hors Zack. De KWPN-gefokte Rousseau x Jazz-hengst werd als driejarige kampioen in Den Bosch, waarna hij voor meer dan drie ton naar Denemarken vertrok.

Ambassadeur van Blue Hors Zack

Op Blue Hors mag Daniel Bach Anderson wel de ambassadeur van Zack en zijn nakomelingen genoemd worden. Naast prestaties van formaat met de nu veertienjarige hengst - met bijvoorbeeld regelmatig 80+-scores in wereldbekerwedstrijden - neemt hij plaats in het zadel van diens kinderen. En ook die vallen tussen de witte hekjes. Glock’s Zonik maakte als eerste zoon van Zack zijn intrede in de zwaarste klasse. Hij werd als zesjarige verkocht en Edward Gal leidde hem op voor de Grand Prix. We weten allemaal waar Zack nu staat: met één been in Tryon. Daarnaast kennen we tophengst Sezuan; drievoudig wereldkampioen met Dorothee Schneider en topscoorder in de Lichte Tour. Patrik Kittel rijdt hem nu; de combinatie laat al veel potentie zijn voor de zware oefenigen.

Zee me Blue en Zatchmo

Maar het is toch Daniel Bachmann Andersen die de expert is op het gebied van Zack en zijn nafok. Zepter is de eerste die hij laat debuteren in de zware tour. Er zullen er ongetwijfeld meer volgen. Wat te denken van Blue Hors Zee me Blue, die vorig jaar vijfde werd in de finale van de zevenjarigen op het WK in Ermelo, en Blue Horse Zatchmo (mv. Donnerhall) is succesvol in de Lichte Tour. Dan is er de jongere garde: Blue Hors Zackerey (mv. Sandro Hit), premiehengst 2017 en nu vier jaar, legoede een prima verrichtingstest af in Denemarken; Bachmann Andersen stelde hem toen voor. Bron: Hoefslag Foto: DigiShots
Afbeelding