Frank Hosmar en Alphaville © DigiShots
Frank Hosmar en Alphaville © DigiShots

Frank Hosmar pakt individueel zilver in Grade V

Dressuur
Advertisement
Na het goud van Sanne Voets en brons van Nicole den Dulk wist ook Frank Hosmar een medaille binnen te halen op de World Equestrian Games in Tryon. Met zijn Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) scoorde hij 73.167% bij de para-dressuur in Grade V.

Goud voor Wells

Frank Hosmar is al jaren een vaste waarde voor de Nederlandse para-dressuur, met Alphaville won hij al verschillende medailles op internationale kampioenschappen. Het goud moest Hosmar vandaag afgeven aan de Britse Sophie Wells. Zij reed haar KWPN-paard C Fatal Attraction (v. Fidertanz) naar 75.429% en werd door alle jury’s unaniem op de eerste plek gezet. Brons ging naar Duitsland, Regine Mispelkamp en Look At Me Now (v. Lord Nobel S) scoorden 71.452%.

Van der Horst

Na deze succesvolle dag, is het woensdag de beurt aan de twee laatste Grades. Rixt van der Horst zal met Findsley (v. Bellissimo) om 17.24 uur Nederlandse tijd in Grade III rijden. In Grade I heeft Nederland geen deelnemer die een gooi gaat doen naar de individuele medailles. De para-ruiters van vandaag, rijden donderdag in de landenwedstrijd. Klik hier voor de volledige uitslag