Daphne van Peperstraten - Greenpoint's Cupido
Jumping Amsterdam 2018
© DigiShots
Daphne van Peperstraten - Greenpoint's Cupido Jumping Amsterdam 2018 © DigiShots

Dressuurcompetities voor pony’s en jeugd weer van start

Dressuur
Advertisement
Eind december gaan zowel de KNHS-Felix Juristen Cup als de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup weer van start. Laatstgenoemde dressuurcompetitie wordt verreden over zes competitiewedstrijden en zijn bedoeld voor de Junioren en Young Riders. De KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse Junioren (14 t/m 18 jaar) en Young Riders (16 t/m 21 jaar) in de dressuur te stimuleren en dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming.

Winnaars vorig jaar

Vorig jaar werd zowel de eerste wedstrijd als de finale bij De Kroo in Nieuw en St Joosland verreden. In die finale kwamen toen Daphne van Peperstraten (Junioren) met Greenpoint's Cupido en Diana van de Bovenkamp (Young Riders) met Evita Ronia als winnaars uit de bus. Op 27 december gaat ook komend seizoen de competitie weer bij De Kroo van start.

Young Riders

De bij de junioren enorm succesvolle Daphne van Peperstraten heeft inmiddels met veel succes haar eerste wedstrijden bij de Young Riders gereden. De amazone kijkt al uit naar de komende competitie. ‘In de winter is het vaak rustiger met wedstrijden, en met deze competitie kun je lekker in het ritme blijven. Daarnaast is het ook heel fijn dat er zo veel jeugdruiters aan de start komen. Daardoor kun je goed meten waar je staat.’ De competities worden verreden op de volgende wedstrijden: - Donderdag 27 december 2018 €“ Nieuw en St. Joosland (De Kroo) - Zondag 27 januari 2019 €“ Oirschot (RV Klavertje Vier) - Zaterdag 9 februari 2019 €“ De Meern (RV De Voornruiters) - Zaterdag 9 maart 2019 €“ Berkel-Enschot (RSV De Cavalieren) - Zaterdag 27 april 2019 €“ Nispen (RV Argonaut) - Zondag 12 mei 2019 €“ Exloo (Hippisch Centrum Exloo) - Zaterdag 2019 (Finale) €“ ntb * Alle wedstrijden en data zijn onder voorbehoud.

Landenproeven

Op wedstrijden in het kader van de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup rijden de deelnemers de FEI landenproef Junioren en de FEI Prix St. Georges/ landenproef Young Riders. Om in aanmerking te komen voor een startplaats in de finale, moeten combinaties minimaal aan drie competitiewedstrijden hebben deelgenomen. De beste 12 combinaties uit het klassement plaatsen zich voor de finale waarin alle deelnemers weer met een schone lei beginnen.

KNHS-Felix Juristen Cup

De KNHS-Felix Juristen Cup, de dressuurcompetitie voor ponycombinaties, geldt als belangrijke wedstrijdreeks op weg naar het Europees kampioenschap. De competitie heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse ponycombinaties klasse Z2 dressuur te bevorderen en dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming.

Extra kansen

‘Het biedt de ruiters extra kansen om in mooie uitdagende accommodaties te rijden,’ vindt bondscoach Monique Peutz . ‘In de meeste gevallen strijden combinaties uit het hele land daarbij tegen elkaar, wat het extra interessant maakt.’ Vorig jaar werd niet alleen de eerste wedstrijd, maar ook de finale verreden bij De Kroo, in Nieuw en St Joosland. Ook dit seizoen zal de competitie daar op 28 december van start gaan. In 2018 was het Evi van Rooij die haar King Stayerhof's Jango naar de overwinning reed. De competities worden verreden op de volgende wedstrijden: - Vrijdag 28 december 2018 €“ Nieuw en St. Joosland (De Kroo) - Zaterdag 12 januari 2019 €“ Vorden (Dressuurstal Seren) - Zaterdag 16 februari 2019 €“ Genemuiden (Zwartewaterruiters) - Zaterdag 23 maart 2019 €“ Berlicum NB (RV De Cowboys) - Zaterdag 27 april 2019 €“ Geesteren (RV Sint Joris) - Zaterdag 11 mei 2019 €“ Tolbert (RV Annen) - Zaterdag (Finale) €“ ntb * Alle wedstrijden en data zijn onder voorbehoud.

Beste 12 combinaties

Op wedstrijden in het kader van de KNHS-Felix Juristen Cup rijden de deelnemers de FEI landenproef pony's. Om in aanmerking te komen voor de finale moeten combinaties op minimaal drie wedstrijden van start. De beste 12 combinaties verdienen een startbewijs voor de finale. In deze finale beginnen alle combinaties weer met een schone lei. Bron: KNHS Foto: Digishots