Charlotte Fry - Glamourdale
FEI World Championship Young Dressage Horses 2018
© DigiShots
Charlotte Fry - Glamourdale FEI World Championship Young Dressage Horses 2018 © DigiShots

Selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden bekendgemaakt

Dressuur
Advertisement
Van 1 tot en met 4 augustus 2019 worden in Ermelo de Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses verreden. Inmiddels is bekend hoe de vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden zich voor dit wereldkampioenschap kunnen selecteren.

Selectietraject

Paarden kunnen zich in 2019 selecteren via de Pavo Cup 2018 van het KWPN en via de KNHS. Vanuit de Pavo Cup gaan 15 paarden per jaargang door naar de Sportsfit WK-selectie. Daarnaast kunnen paarden zich via twee observatiemomenten van de KNHS selecteren. Ook daar selecteren per jaargang 15 paarden zich voor de Sportsfit WK-selectie.

KNHS-Sportsfit WK-selectie

De Sportsfit WK-selectie bestaat uit drie trainingen die in de maanden april, mei en juni plaatsvinden onder leiding van een commissie. Na iedere training vallen er een aantal paarden af. Na de derde en laatste observatietraining wordt door de commissie de afvaardiging naar het WK Jonge Dressuurpaarden 2019 bekend gemaakt.

Deelname

Deelnemende paarden moeten als veulen geregistreerd zijn bij een in Nederland erkend en gevestigd stamboek dat ook is aangesloten bij de WBFSH. Tijdens het observatiemoment wordt de Preliminary Dressage Test van de FEI per betreffend jaargang gereden en beoordeeld door de commissie. Zevenjarige paarden moeten voor aanvang van het eerste observatiemoment ZZ-Zwaar startgerechtigd zijn; deelname aan de Sportsfit WK-selectie vereist echter een sportstand van ZZ-Zwaar + 5 of Lichte Tour startgerechtigd. De observatiemomenten voor deelname aan de Sportsfit WK-selectie vinden plaats op 12 en 13 maart 2019 op het KNHS-centrum in Ermelo. Inschrijven kan via MijnKNHS, door te zoeken op observatie. Bron: KNHS