Kilian onder Bart Veeze
Kilian onder Bart Veeze Foto: website Bart Veeze

Nieuwe lichting dressuurhengsten in actie op KWPN Stallion Show

Dressuur
Advertisement
Het avondprogramma op de KWPN Stallion Show begint gelijk met het presenteren van de in 2018 goedgekeurde dressuurhengsten. Voor het eerst sinds hun goedkeuring zullen bijna alle hengsten zich aan het publiek laten zien onder het zadel. In vijf groepjes van drie net vierjarigen worden de hengsten voorgesteld. Terwijl de hengsten in de baan gereden worden, worden zij begeleid door Bert Rutten, voorzitten van de hengstenkeuringscommissie.

Voorjaarstopper

In de eerst groep komt gelijk al een blikvanger in de baan. Knock Out (v. Ebony), die met 86 punten verrichtingskampioen van het voorjaar werd, zal voorgesteld worden door Jeanine Nieuwenhuis. Adelinde Cornelissen presenteert een zoon van haar hengst Governor, Kanye. Glock's Taminiau (v. Glock's Toto Jr.), die met een score van 85,5 punten niet veel onder deed voor de kampioen, zal onder het zadel van Riccardo Sanavio verschijnen.

Zo vader, zo zoon

Dan volgen drie hengsten die zijn ingeschreven na afloop van het najaarsverrichtingsonderzoek. Kilian (v. Sir Donnerhall) wordt voorgesteld door Bart Veeze. Met 84,5 punten werd deze hengst afgelopen najaar ingeschreven voor de KWPN-dekdienst. Governor-zoon Koning, die via de herkeuring toch werd goedgekeurd, wordt door Emmelie Scholtens voorgesteld. Diederik van Silfhout stelt ook een zoon van één van zijn (voormalige) tophengsten voor. Kyando is namelijk een zoon van Arlando, waarmee de ruiter aan start kwam op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Najaarstopper

In de derde groep bestaat zit onder andere de door Moises Jover Azuar voorgestelde King De Niro, de naam verraadt het al, een zoon van De Niro. De hengst die 90 punten behaalde voor het najaarsverrichtingsonderzoek, Kjento (v. Negro), laat zich onder Charlotte Fry zien. Bordeaux-zoon Kilimanjaro is de derde hengst in deze groep, hij wordt voorgesteld door Vai Bruntink.

Van Capri naar Kaygo

Het lijkt populair te worden om jonge hengsten te laten rijden door de (voormalige) ruiter/amazone van hun vader. In de een naar laatste groep, stelt Dinja van Liere namelijk Kaygo voor, een zoon van Capri Sonne Jr. Onder wie Bordeaux-zoon Kenzo U.S. in de baan komt is nog niet bekend. Wel bekend is dat Kyton Platinum (v.Ferguson) gereden zal worden door Curro Benitez Sanchez.

Laatste groep

In de vijfde groep wordt Glock’s Toto Jr.-zoon King Karim voorgesteld met wederom Glock-ruiter Riccardo Sanavio. Ook Jeanine Nieuwenhuis komt een tweede keer in de baan, dit keer met Kevin (v.Dream Boy). De tweede De Niro-zoon, Kaiser DVB, wordt gepresenteerd door Jos Hogendoorn.

Fleau de Baian

Tot slot komt ook Jazz-zoon Fleau de Baian in de baan tijdens de KWPN Stallion Show. Ook hij werd afgelopen jaar ingeschreven voor de KWPN-dekdienst. Zijn vaste amazone Adelinde Cornelissen stelt hem voor ook dan weer voor.

Vierjarigen

De ontbrekende hengsten zijn Joop TC (v. Ravel), Jameson RS2 (v. Blue Hors Zack), Jayson (v. Johnson) en Jheronimus (v. Dream Boy). Deze hengsten komen in actie tijdens de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur later op de avond. Joop TC neemt deel aan de presentatie en de andere drie hengsten strijden om de competitiewinst.

Afwezige

Esben Moller van Blue Hors heeft aan het KWPN laten weten dat zij GLOCK's Toto Jr.-zoon King hebben gekocht. De hengst gaat vanaf nu door het leven als Kingston Blue Hors en doordat hij in Denenmarken staat, is hij afwezig tijdens de presentatie. Bekijk hier op welk tijdstip de hengsten precies in de baan komen tijdens de KWPN Stallion Show. Bron: KWPN Foto: website Bart Veeze