Dinja van Liere en For Gribaldi, foto: Timo Martis
Dinja van Liere en For Gribaldi, foto: Timo Martis Foto: Timo Martis

Dinja van Liere: “Het zou dus jammer zijn als ik For Gribaldi niet nog zou starten”

Dressuur

In Udenhout kwam Dinja van Liere vandaag voor het eerst uit in de Intermediaire II met For Gribaldi. De combinatie wist naar een score van 67% te rijden, wat goed was voor de tweede plaats. Marlies van Baalen schreef de rubriek op haar naam met Go Legend (73%), eveneens een debutant op dit niveau.

Advertisement

Inter II-debuut voor For Gribaldi

“Zo een Intermediaire II-proef is wel even wat anders dan een Lichte Tour proef zeg! Maar ik ben hartstikke blij met hoe het ging vandaag”, begint Van Liere enthousiast. “Het was toch maar even kijken hoe hij alles zou oppakken in de baan. Misschien reed ik wat voorzichtig, maar daardoor hadden we gelukkig geen fouten en geen onvoldoendes op ons protocol.”

Van hengstencompetities naar Zware Tour

Dinja van Liere heeft de hele weg bewandeld met de zwartbruine, gezien zij een combinatie werden toen For Gribaldi nog vier was en meeliep in de hengstencompetities. Vanaf jonge leeftijd toont For Gribaldi al erg veel aanleg voor het hogere werk. Zij heeft alle knopjes tot en met de Grand Prix erop gezet. “Al die Grand Prix-oefeningen doet hij thuis met gemak, maar dan moet het in de ring ook nog maar gebeuren. Hier en daar kon het dan ook nog wel beter, maar hij bleef er net als thuis goed aantrekken. Het kon allemaal nog wat stoerder, toch heb ik met deze nette proef niets te klagen.”

Geruind

De KWPN-goedgekeurde For Gribaldi werd vorig jaar geruind. Hij is nooit een veeldekker geweest, maar lijkt wel fijne nakomelingen gegeven te hebben. Van Liere, die zelf meerdere van zijn nakomelingen in eigendom heeft, merkt het verschil wel: “Na het ruinen is hij wel makkelijker geworden met rijden. Hij let net iets beter op tijdens zo’n proefje, wat erg fijn is. Toen hij nog hengst was, kon hij wel eens heet worden. Dat kon in je voordeel werken als hij nog goed te rijden was, dan werd hij er wel stoer van. Maar soms werkte het ook in je nadeel.”

Excellent Dressage Sales

Volgende maand zal de Gribaldi-zoon geveild worden op de Excellent Dressage Sales. “For Gribaldi is bijna een jaar niet meer mee op wedstrijd geweest, gezien we thuis hard richting dit niveau gewerkt hebben, maar hij liep weer mee alsof hij het gisteren nog gedaan had. Het zou dus jammer zijn geweest als ik hem niet nog zou starten voordat hij verkocht wordt”, legt de amazone uit. “Ik wil hem nog erg graag Grand Prix starten voor die tijd. Als we laag hadden gescoord dan had ik gedacht ‘laat maar even zitten’, maar met de score van vandaag kunnen we het wel wagen. Ik had eerst misschien een beetje faalangst, maar For Gribaldi heeft mij het vertrouwen gegeven dat het goed gaat komen in de Grand Prix. Ik heb in ieder geval niks meer te verliezen, dus ik ga me nog snel ergens inschrijven!” 

Bron: Hoefslag, overname zonder toestemming en bronvermelding is niet toegestaan

Foto: Timo Martis