Daniel Bachmann Andersen - Blue Hors Don Olymbrio
The Dutch Masters - Indoor Brabant 2019
© DigiShots Daniel Bachmann Andersen met Blue Hors Don Olymbrio tijdens Jumping Amsterdam 2019
Daniel Bachmann Andersen - Blue Hors Don Olymbrio The Dutch Masters - Indoor Brabant 2019 © DigiShots Daniel Bachmann Andersen met Blue Hors Don Olymbrio tijdens Jumping Amsterdam 2019

Daniel Bachmann Andersen: “Dit was een fantastisch weekend”

Dressuur

Daniel Bachmann Andersen maakte dit weekend een einde aan de zegereeks van Isabell Werth. Met Blue Hors Zack (v.Rousseau) won hij de Wereldbeker van Indoor Brabant. Maar ook met Blue Hors Don Olymbrio deed hij goede zaken, die zegevierde zowel in de Grand Prix als de kür op muziek van de CDI3*.

Advertisement

Don Olymbrio

“Dit was een fantastisch weekend€, vertelt Daniel Bachmann Andersen aan KWPN. “Drie keer winnen in één weekend op dit niveau tegen zulke topruiters, dat is echt heel speciaal. Ik ben heel trots op mijn paarden en hun vorm, ik kan alleen maar tevreden naar huis gaan. Don Olymbrio voelde fantastisch aan en liet zich heel fijn rijden. Hij wordt steeds meer ontspannen in de proef en steeds sterker. Hij kan nu de hele proef gedragenheid behouden zonder moe of gespannen te worden. Het was echt een geweldige kür en ook de Grand Prix gister was heel speciaal.”

Aansprekend paard

“Don Olymbrio heel soepel en elastisch, hij heeft drie supergoede gangen en een fantastische instelling. Als ik iets juist vraag dan zal hij nooit fouten maken, daardoor is hij heel betrouwbaar in de ring. Daarnaast is hij natuurlijk heel mooi en aansprekend. Nu hij wat sterker wordt in het achterbeen kan hij zich wat meer gaan dragen, daardoor krijgen we ook wat meer lengte in de hals. Don Olymbrio is echt heel speciaal.”

Blue Hors Zack

“Zack was super, het is een hele moeilijke kür maar daar loopt hij goed doorheen. Hij heeft zich veel verbeterd en het is gewoon een fantastisch paard. Zack heeft heel veel vertrouwen in mij en ik vertrouw op hem. We zijn echt een team en vrienden geworden. Ook al vindt hij soms iets moeilijk, hij zal altijd zijn best doen. Vandaag was dat genoeg voor de overwinning, ik ben erg trots op hem. Hij heeft dit seizoen twee wereldbekerkwalificaties gewonnen en ik denk dat we er klaar voor zijn om te knallen op de wereldbekerfinale.”

Wereldbekerfinale

“Ik kijk heel erg uit naar de wereldbekerfinale, het is een hele speciale wedstrijd. Iedereen die op de finale komt heeft al heel goed gepresteerd, het is echt een feestje voor ons om daar te zijn. Ik ben blij dat ik daarvan deel mag uitmaken. Vorig jaar heb ik ook in de finale gereden, toen was ik nog een nieuwkomer maar nu hoop ik mee te kunnen draaien in de wereldtop. Naast de wereldbekerfinale kijk ik ook uit naar het zomerseizoen, naar de kampioenschappen en grote wedstrijden. Ik weet niet welke van mijn paarden op dit moment de beste is, het is echt een luxe om twee van zulke paarden op dit niveau te hebben.”

Bron: KWPN

Daniel Bachmann Andersen - Blue Hors Don Olymbrio
The Dutch Masters - Indoor Brabant 2019
© DigiShots Daniel Bachmann Andersen met Blue Hors Don Olymbrio tijdens Jumping Amsterdam 2019