Evi van Rooij en King Stayerhof's Jango © DigiShots
Evi van Rooij en King Stayerhof's Jango © DigiShots

KNHS Indoorkampioenschap | Evi van Rooij wint koningsnummer

Dressuur
Advertisement
Het derde weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen stond, net als de eerste twee weekenden, in het teken van de dressuur. Zaterdag werden onder andere de Z-rubrieken voor pony’s verreden, die in de klasse DE/Z2 bestond uit een klassieke proef en kür op muziek. Evi van Rooij mocht in een sterk deelnemersveld de gouden medaille mee naar huis nemen.

Verjaardagscadeau

"Dit is wel het mooiste cadeau wat ik had kunnen krijgen€, straalt Evi van Rooij, die in Ermelo haar 15e verjaardag vierde. "Ik wilde gewoon twee fijne proeven rijden en had dit echt niet verwacht.€ In een nek-aan-nek-race met Micky Schelstraete wist Van Rooij met King Stayerhof's Jango het goud uit het vuur te slepen in de koningsklasse. Brons ging naar Lilli van den Hoogen en de met veel schwung bewegende Martinez Candyman, die opviel door zijn uitstraling en mooie type. Voor Van Rooij was dit een erg succesvol weekend, zaterdagavond won de talentvolle amazone ook al kür op muziek tijdens Indoor Brabant met een score van 77,9%.

Peijnenburg en Berends

"De proef ging precies zoals ik had gehoopt€, vertelt Z1/DE kampioene Lynn Peijnenburg, die de mooie ruin Sulaatik's Vingino reed. Het podium bestond in deze klasse verder uit de amazones Maureen Mooren (tweede met PP Goo Looking) en Romee van Geel (derde met Casimir de Luxe). Alle drie komen ze uit de provincie Brabant. Wanneer Z1/Z2, cat C kampioene Marcella Berends van het podium stapt is haar blik alweer gericht op volgende week. "Dan doe ik mee met het springkampioenschap in het L en Z.€ Over deze titel is de amazone uit Emmer-Compascuum tevreden. "Mooi. Ja, zeker. Ik reed als eerste en dat is al spannend.€ Zilver was er voor Gwen Troquet met Zandberg’s Diva en het brons ging naar Esmee Boers met Roosendaal’s Miracle. Bron: Persbericht