Afbeelding
Foto: Timo Martis

Hoogste score voor Kensington in voorselectie Pavo-Cup

Dressuur
Advertisement
Tijdens de voorselectie van de Pavo Cup in Flevoland was de hoogste score voor de vierjarige Chagall D&R-zoon Kensington. Hij liep onder Martine van Vliet naar een totaalscore van 84 punten. Juryleden Johan Hamminga en Christa Larmoyeur verwezen vier vierjarige en drie zesjarige paarden direct door naar de halve finale van de Pavo Cup. Zij noteerden scores die hoger waren dan 80 punten.

Netjes voorgesteld

'Een heel mooi gemodelleerd dressuurpaard, dat netjes werd voorgesteld en over drie goede basisgangen beschikt,' zie Johan Hamminga over Kensington. 'Hij valt op met zijn natuurlijke balans en goede zelfhouding.' Ook de Ebony-dochter Kasjmir kreeg mooie cijfers. Zij kwam uit op 82 punten met Jantine Slingerland in het zadel. De merrie kreeg twee maand geleden al 80,5 punten in de IBOP. 'Deze merrie is qua type net iets gewoner dan de winnaar, maar ze blinkt echt uit met haar lichtvoetigheid, balans en zelfhouding.' Met een 9 voor haar zeer goede stap eindigde de CK-kampioene van Friesland vorig jaar, Kolana (v Ferdeaux), onder Cynthia Eggenkamp op de derde plaats met 81 punten.

Zesjarige paarden

In Lelystad werden geen vijfjarige paarden direct geselecteerd voor de halve finale, wel drie zesjarigen. Laurens van Lieren had daarvan twee onder het zadel, waaronder het paard met de hoogste punten (83): de Fürst Romancier-dochter Indicover Vrouwe ster PROK. 'Een grootramig paard met zeer veel bewegingspotentieel. Zij zou alleen in alles net iets vlugger mogen zijn om nog hogere punten te scoren. Laurens stelde haar vakkundig voor en wanneer hij er nog wat meer activiteit in kan krijgen, kan ze hoge ogen gooien in de halve finale.' Kirsten Brouwer reed de door haarzelf gefokte Ichiban (v Desperado) naar de tweede plaats dankzij een score van 82 punten.'Ichiban heeft enorm veel overeenkomsten met haar grootvader Apache. Het is een heel lichtvoetig bewegende bloedmerrie met veel tritt in de benen.' Bron: KWPN Foto: Timo Martis [adrotate group="120"]