Dressuur

Marten Luiten - Fynona CDI Exloo 2019 © DigiShots
  • aangepast 29 juni 2021 20:31

Zilver voor junioren-team op EK

Het Nederlandse Junioren-team heeft een zilveren medaille gewonnen in de landenwedstrijd op het Europees kampioenschap. Dat wordt verreden in het Italiaanse San Giovanni. 'Het complete team bestaat uit debutanten, " reageert bondscoach Monique Peutz. Ze hebben stuk voor stuk goed gepresteerd.' Het goud ging naar Duitsland, de Denen wonnen brons.

Goed in vorm

Marten Luiten zadelde elitemerrie Fynona (v. Ampère) en kwam tot 76,03%, wat hem de derde positie in het klassement opleverde. 'Marten is de laatste tijd goed in vorm, maar het moet op een EK toch maar gebeuren. Zijn paard liep met veel expressie door de proef heen.' Annemijn Boogaard en Fullspeed TC (v. Zií«sto) zetten met 73% een persoonlijk record neer. 'Fullspeed TC heeft in de wedstrijdbaan een heel natuurlijke uitstraling. Annemijn en Fullspeed TC blinken uit in de manier waarop zij hun wissels rijden.' Het duo werd zevende.

Vriendelijk beeld

Pem Verbeek beet het spits af voor het Nederlandse team. Met een safe gereden proef, die goed was voor 71,51%, zorgde de amazone voor een mooi openingsresultaat. 'Met haar Fernando Torres liet de amazone  een heel mooi constant en vriendelijk beeld zien, zo zien we het graag bij de Junioren.' Verbeek eindigde op de vijftiende plaats met haar Florencio-zoon.

Schrikreactie

Sanne van der Pols kwam met Excellentie (v. Don Schufro) tot 71,20% en de negentiende plaats. Volgens Peutz liep de imponerende ruin met losrijden heel fijn, maar vlak voor aanvang van de proef ontstond er een schrikreactie. 'Sanne herpakte goed, dat was heel knap van zo'n jonge amazone. Daarna volgde een proef met mooi drafwerk en makkelijke wissels.' 'We hebben fantastische jeugdruiters in Nederland', sluit Peutz af. 'Het is voor mij een kwestie van tijd totdat ook zij zich op het hoogste niveau kunnen bewijzen.' Kijk hier voor alle uitslagen. Je kunt het EK live volgen via deze link. Bron: KNHS Foto: Digishots [adrotate group="120"]

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties