Emmelie Scholtens - Desperado
CHIO Twente 2019
© DigiShots
Emmelie Scholtens - Desperado CHIO Twente 2019 © DigiShots

Desperado vastgelegd door stichting N.O.P.

Dressuur
Advertisement
Emmelie Scholtens A-kaderpaard Desperado (v.Vivaldi) is vastgelegd door stichting Nederlands Olympiade Paard. Met de aanvulling van deze KWPN-goedgekeurde hengst dragen momenteel elf sportpaarden het achtervoegsel N.O.P.

Medailles

De N.O.P.-paarden in de olympische en paralympische disciplines worden in de sport uitgebracht met het achtervoegsel N.O.P.. Voorzitter Ieko Sevinga vertelt: 'De eerste helft van de cyclus van stichting Nederlands Olympiade Paard hebben we toegewerkt naar de Wereldruiterspelen in Tryon met als doel de olympische kwalificatie. We richten ons nu op de Olympische Spelen in Tokio zodat TeamNL daar kan strijden om de medailles. We zijn als stichtingsbestuur heel blij met de contracten met de eigenaren van de elf gecertificeerde paarden.'

Maurits Hendriks

Het N.O.P.-bestuur bestaat naast Sevinga uit Bram de Feijter, Emile Hendrix, Frank Kemperman en sinds eind januari 2019 ook Maurits Hendriks. 'Het bestuur is heel blij dat Maurits Hendriks de NOC*NSF-zetel in het N.O.P.-bestuur heeft ingevuld,' vertelt Sevinga. 'Vanuit zijn rol als technisch directeur van NOC*NSF en zijn grote expertise in alle facetten van de topsport voegt hij een ander perspectief toe en daarmee een zeer welkome aanvulling aan de bestaande hippische kennis binnen het N.O.P.-bestuur.' Het NOC*NSF levert ook een financií«le bijdrage aan het N.O.P..

EK Rotterdam

Met de recente toevoeging van Desperado N.O.P. bestaat het voltallige dressuurteam dat van 19 tot en met 25 augustus op het EK in Rotterdam in actie komt voor TeamNL uit N.O.P. paarden. Naast Desperado zijn dat GLOCK's Dream Boy N.O.P., GLOCK's Zonik N.O.P., en MDH Avanti N.O.P. Ook het voltallige team van de para-dressuur dat de strijd aangaat tijdens het EK in Rotterdam bestaat uit N.O.P. paarden. Na de verschillende Europese kampioenschappen kunnen mogelijk nog meer paarden aan het N.O.P. worden toegevoegd.

Elf paarden

Het enige springpaard van de elf topsportpaarden die nu zijn vastgelegd door stichting Nederlands Olympiade Paard is Don VHP Z N.O.P. Binnen de eventingsport zijn dit Rumour Has It N.O.P. en Wicro Quibus N.O.P. Bron: persbericht