Podium Para Dressuur Nations 1. Nederland, 2. Groot-Brittannië, 3. Denemarken
FEI European Championships 2019
© DigiShots
Podium Para Dressuur Nations 1. Nederland, 2. Groot-Brittannië, 3. Denemarken FEI European Championships 2019 © DigiShots TeamNL

EK Rotterdam | Medailleregen voor para-dressuur

Dressuur
Advertisement
Op de slotdag van het EK para-dressuur waren de verwachtingen hoog. In de landenwedstrijd won het Nederlandse team historisch goud. Vandaag maakten ze het weer waar en kregen allen een medaille omgehangen in de kür op muziek.

Rixt van der Horst

De eerste rubriek was Grade III waar Rixt van der Horst met Findsley N.O.P. aan start kwam. De combinatie werd door vier juryleden op de tweede plaats gezet. Het jurylid bij B vond van der Horst de beste. De combinatie kwam uit gemiddeld 77,327% en een zilveren medaille! Het goud ging naar de Deense Tobias en Thorning Joergensen en het brons naar de Belgische Barbara Minneci.

Nicole den Dulk

De Grade II was als tweede aan de beurt. Voor Nederland kwam Nicole den Dulk aan start met haar paard Wallace N.O.P. Den Dulk won de bronzen medaille met 74,313%. Alle vijf de juryleden plaatsten haar op de bronzen positie. Het goud ging naar Georgia Wilson uit Groot-Brittannií« en het zilver naar Pepo Puch uit Oostenrijk.

Frank Hosmar

In Grade V kwam voor Nederland Frank Hosmar aan start. Hosmar reed zijn troef Alphaville N.O.P. naar 79,900%. Met vijf eerste plaatsen van de jury's kon de gouden medaille hem niet meer ontgaan. Het zilver ging naar Groot-Brittanií« naar Sophie Wells. Het brons mocht mee naar Belgií«, Michele George was de gelukkige.

Sanne Voets

In de laatste rubriek, Grade IV, was er maar een naam die ver boven de anderen uitsteeg. Sanne Voets en RS2 Demantur N.O.P. lieten zien wat ze kunnen en wonnen de gouden medaille met 79,720%. Het zilver gaat mee naar Zweden, Louise Etzner Jakobsson mocht aansluiten achter Voets. Het brons gaat wederom naar Belgií«, naar Manon Claeys. Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan Foto: Digishots