Saskia van Es - Italo
2e WK Selectie Jonge Dressuurpaarden 2019
© DigiShots
Saskia van Es - Italo 2e WK Selectie Jonge Dressuurpaarden 2019 © DigiShots Foto: © DigiShots

Vierde titel voor Saskia van Es in Z2: "Italo heeft alle kwaliteiten"

Dressuur

"Dat Italo fantastisch kan lopen is absoluut geen twijfel over," vervolgt de amazone. "Hij is nu pas zes jaar en op driejarige leeftijd ben ik met hem begonnen in het L2. Sinds die tijd zijn we maar liefst vier keer Limburgs Kampioen en vier keer KNHS-kampioen geworden. Dat vind ik zeker heel bijzonder. Hij heeft gewoon alle kwaliteiten die je nodig hebt in een dressuurpaard."

Advertisement
Op de Hippiade pakte Saskia van Es de na de Kür op muziek de titel van de klasse Z2. Dit deed ze met haar paard Italo, waarmee zij in de afgelopen twee jaar maarliefst vier keer het KNHS Kampioenschap won.

Niet de beste proeven

Ondanks dat Van Es op het podium een gouden plak omgehangen kreeg, gaf ze wel toe dat ze dit weekend niet haar fijnste proeven reed. Ze licht toe: "Op vrijdag reden we de eerste proef en was mijn paard een beetje moe. In de Kür op zaterdag maakte ik zelf een paar kleine slordigheidsfoutjes en heb ik voor mijn gevoel wat laten liggen. Ik was dus best wel verrast dat we vandaag wonnen. Gelukkig is het een teamprestatie en heeft mijn paard me er vandaag super doorheen geholpen."

Heel bijzonder

Stapje verder

Na meerdere kampioenstitels in het Z2 vindt Van Es het wel tijd om door te werken naar het volgende niveau. "Het werk voor de Subtop gaat hem zo vreselijk makkelijk af, ik moet juist proberen om hem daarin wat af te remmen. Hij krijgt nu eerst lekker drie weken vakantie want het is een zwaar seizoen geweest, daarna gaan we rustig weer een stapje verder."

Dressuur klasse Z2 Kür op Muziek

1. Saskia van Es (Personality, Schaesberg) - Italo, 75.125%

2. Mara de Vries (Biesboschruiters, Werkendam) - Icerole DVB, 74.083%

3. Annemieke Vincourt - Krom (Millenniumruiters, De Wolden) - High Society, 73,917%

Klik hier voor de uitslagen.

Zie ook: Saskia van Es: 'Met die score, daar ben ik echt zo blij mee!' Bron: KNHS Foto: © DigiShots

[adrotate group="120"]