Esmee van Veen & Featherlight
Foto: Kathleen van Winden
Esmee van Veen & Featherlight Foto: Kathleen van Winden

Subtop | Esmee van Veen: "Heel cool dat we ondanks fouten zo hoog scoren!"

Dressuur

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Advertisement
Het was nog maar de tweede wedstrijd bij de Young Riders voor Esmee van Veen en haar merrie Featherlight (v. Wynton), maar dat is aan de scores niet te merken. Vandaag schreven zij in Abcoude de Landenproef met 68,31% op hun naam.

Dansen door de plassen

Van Veen had weinig geluk met het weer, want door de stortbuien was de baan behoorlijk nat geworden. "Ik dacht van tevoren wel even: als dit maar goed komt! Maar Featherlight trok zich er gelukkig niks van aan en liep onverstoorbaar door de plassen heen. We hadden een foutloze draftour en ook de stap ging fijn. In de galop ging helaas de wissel tussen de appuyementen kapot en we hadden een foutje in de serie om de drie. Als je dan nog zo'n score haalt is dat wel heel cool!"

Terug naar de basis

De combinatie wordt in de training bijgestaan door Sander Marijnissen. "In de trainingen van Sander zijn we helemaal terug gegaan naar de basis. Daardoor zijn we ontzettend vooruit gegaan, alles is zoveel makkelijker geworden. Door het basiswerk is Featherlight veel soepeler geworden en kan ze het werk nog beter aan. Het is echt een heel fijn paard, ze geeft zich altijd voor duizend procent!"

Focus op Young Riders

Ook tijdens de eerste Young Riders wedstrijd werd er een hoge score gehaald, en met het percentage van vandaag mag Van Veen nu ook Internationaal gaan starten met Featherlight. "In principe zijn we thuis al een heel eind op weg naar de Grand Prix. Maar ik ben nog maar 18 en het gaat nu zo goed bij de Young Riders, dat ik mij daar op wil gaan focussen. Het zou heel gaaf zijn om op de grote internationale concoursen mee te doen en ik wil ook gaan knokken voor een plekje in het kader."

Hulp van moeder

Van Veen zit in het laatste jaar van haar opleiding aan het Johan Cruyff Collega, en heeft daarnaast 6 paarden onder het zadel. "Dat alles bij elkaar is best veel. Gelukkig helpt mijn moeder mij heel goed. Zij gaat elke dag mee naar stal en zorgt ervoor dat ik alle paarden goed kan trainen. Ze helpt met het op- en afzadelen en zij verzorgt de paarden na. Zonder haar hulp had ik het niet gered!"

Uitslagen

Lotje Schoots kwam, zag en overwon in de gecombineerde Lichte Tour rubriek. Met Grace of Rose (v. Jazz) reed zij naar zowel de eerste als de tweede prijs met 70,76% in de Intermediaire I en 70% in de Prix St. Georges. Chris Epskamp sloot op de derde plek aan met Wubels ZW (v. Rubels) met 66,47% in de Prix St. Georges. Epskamp wist ook de tweede ZZ-Zwaar proef te winnen met een score van 64,79%. Dit deed hij in het zadel van Zaphiera (v. Obelisk). Nina van der Eijk werd in deze proef tweede met haar Friese merrie Nienke Wytske S. (v. Fabe 348) met 64,07%. Van der Eijk won de eerste ZZ-Zwaar proef met 63%. Evelien Huberts en Romeo (v. Jazz) wonnen de individuele Young Riders proef met een score van 69,04%. Uitslagen Subtop Abcoude 7-9-2019

Tekst: Jolanda de Nekker

[adrotate group="120"]

Esmee van Veen & Featherlight
Foto: Kathleen van Winden