Marc Peter Spahn - Elias 494
EK Friese Paarden 2018
© DigiShots
Marc Peter Spahn - Elias 494 EK Friese Paarden 2018 © DigiShots Marc-Peter Spahn met Elias 494

Zilveren KFPS-speld voor Marc-Peter Spahn

Dressuur
Advertisement
Afgelopen zaterdag is dressuurruiter Marc-Peter Spahn onderscheiden met een zilveren KFPS-speld. "Marc-Peter Spahn is een pionier, een promotor en een ambassadeur voor het Friese paard", sprak KFPS-voorzitter Bert Wassenaar lovend over Spahn. Al 20 jaar is Spahn vol toewijding actief met Friese paarden in de sport.

Stormachtig

"Het Friese paard heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Dat het Friese paard er zo goed voor staat is het verdienste van het paard zelf, maar ook van de mensen die het Friese paard hier naartoe hebben gebracht. Een van de grootste ambassadeurs is Marc-Peter Spahn. Hij verdient het om in het zonnetje gezet te worden", aldus Wassenaar.

Hengsten

Drie hengsten lopen als een rode draad door Spahn zijn carrière. Adel 357, was het eerste Friese paard dat in de Grand Prix uitkwam. Zijn zoon Anders 451, die via het verkorte onderzoek is goedgekeurd, was in 2015 het eerste Friese paard was dat aan de wereldkampioenschappen meedeed. Als laatste Elias 494 met wie Spahn afgelopen zomer deelnam aan het WK voor jonge dressuurpaarden.

Hart verloren

Spahn zelf was sprakeloos toen hij de speld aangebracht kreeg op zijn jas. "Dit had ik totaal niet verwacht. Als je alles zo samenvat ben ik heel erg trots op wat er gebeurt is. Vanaf de dag dat ik met Adel begon, heb ik mijn hart verloren aan de Friese paarden." Bron: Phryso Foto: Digishots