Marieke van der Putten - Keano RS2
KWPN Kampioenschappen 2019
© DigiShots
Marieke van der Putten - Keano RS2 KWPN Kampioenschappen 2019 © DigiShots

Hoogste score Subli Cup Kronenberg voor Keano RS2

Dressuur
Advertisement
Marieke van de Putten reed de Governor-STH zoon Keano RS2 naar de hoogste score tijdens de Subli-competitiewedstrijd in Kronenberg. De 4-jarige donkerbruine hengst kreeg een gemiddelde van 84 punten. De tweede plek in deze rubriek was voor Key Largo, voorgesteld door Dinja van Liere. Hij kreeg 82 punten. Keano RS2 won eerder dit jaar onder Van der Putten al de Pavo Cup, nadat hij voor het overrijden door Philip Hess 95 punten had gekregen. De hengst verhuisde in augustus vorig jaar van Stal van Hoof naar het RS2 Dressage Center. Van der Puttens oog viel op de knappe bruine hengst toen hij bij Blom in een clinic mee liep. 'Veel balans, techniek en dat gecombineerd met een goed en evenwichtig karakter maakt hem perfect voor onze stal. Ik was er meteen enorm van gecharmeerd,' vertelde de amazone eerder aan Hoefslag.

Najaarsonderzoek

Theo Hanzon reed de Dante Weltino-zoon Dai Ko Myo TF naar de derde plek, met een gemiddelde van 81,2.  Dai Ko Myo TF doorloopt dit najaar het verrichtingsonderzoek van het NRPS. Hij kreeg eerder dit jaar in de halve finale van de Pavo Cup 80,2 punten, maar mocht niet deelnemen aan de finale vanwege zijn buitenlandse registratie. Marieke van der Putten reed nog een paard in de top-5.  Met de Glamourdale-nakomeling Kuvasz RS2 behaalde ze een score van exact 80 punten. Op de vierde plek bij de 4-jarige paarden vinden we nog Vai Bruntink terug, met de Ferdinand-zoon Kadym.

5-jarige paarden

Bij de 5-jarige paarden was het deelnemersveld met tien combinaties wat kleiner. Renate van Uytert-Van Vliet reed haar Bordeaux-zoon Johnny Depp, eveneens Pavo-Cup-winnaar, naar de hoogste score: 85 punten. Charlotte Fry eiste de overige twee podiumplaatsen op. Met de Lord Leatherdale-zoon Jeroen Leatherdale G noteerde ze een score van 81,6 punten, met de Johnson-zoon Jayson reed ze 78,8 punten bij elkaar. Kijk hier voor de complete uitslag van de Subli-competitiewedstrijd in Kronenberg. Zie ook: Renate Van Uytert-Van Vliet: 'Die tien voor het overrijden geeft een kick!' Bron: Hoefslag Foto: archief