Daniel Bachmann Andersen - Blue Hors Don Olymbrio
The Dutch Masters - Indoor Brabant 2019
© DigiShots
Daniel Bachmann Andersen - Blue Hors Don Olymbrio The Dutch Masters - Indoor Brabant 2019 © DigiShots Daniel Bachmann Andersen

Daniel Bachmann Andersen en Don O pakken dubbele winst in Herning

Dressuur
Advertisement
Daniel Bachmann Andersen en de hengst Blue Hors Don Olymbrio hebben twee keer winst behaald tijdens de CDI3* tour in Herning.

Helgstrand

Tweeí«ntwintig ruiters kwamen aan start in de door Helgstrand gesponsorde driesterren Grand Prix. Daniel Bachman Andersen nam zijn twee beste Grand Prix-paarden mee naar Herning. Blue Hors Zack voor de kwalificatie van de wereldkampioenschappen en Blue Hors Don Olymbrio in de 3* tour.

Overtuigende winst

Daniel Bachmann Andersen en Don O bewezen een klasse apart te zijn en wonnen met een overtuigende voorsprong op de concurrentie. De Grand Prix won de combinatie met 78.043% met negens voor de passage en passage-piaffe overgangen. In de Special zette Bachmann nog een tandje bij. Hij won de klasse met 79.702% en een met een verschil van 7% op de nummer twee.

Beloftes voor Tokyo

'Ik ben zeer blij met de ontwikkeling van Don O afgelopen maanden,' vertelde Bachmann tegen Eurodressage. 'Hij is sterker geworden en laat zich meer op mijn zit rijden. Hij is veel beter gefocust gedurende de proef en het voelt steeds meer alsof ik alleen nog maar wat '˜puntjes op de I' heb te zetten.' Don Olymbrio deed het beter dan stalgenootje, Blue Hors Zack, maar op de vraag of Don O wellicht toch eerste keuze wordt voor de Olympische spelen antwoordt Bachmann: 'Ik zie al mijn paarden als beloftes voor Tokyo. Je weet namelijk nooit wat er gaat gebeuren.' Bron: Eurodressage Foto: Digishots