Andreas Helgstrand - Jovian
FEI World Championships Young Dressage Horses 2019
© DigiShots
Andreas Helgstrand - Jovian FEI World Championships Young Dressage Horses 2019 © DigiShots

Helgstrand hengsten naar KWPN Stallion Show

Dressuur
Advertisement
De vrijdagavond van de KWPN Stallion Show is traditiegetrouw een avond met de allerbeste dressuurpaarden. Andreas Helgstrand komt met drie verschillende hengsten naar de Brabanthallen.

Jovian

Helgstrand verzorgt een clinic met wereldkampioen Jovian (v. Apache). Jovian kreeg afgelopen zomer op het WK in Ermelo maar liefst vier keer de ultieme 10 van de jury kreeg. Helgstrand neemt plaats in het zadel en laat zien hoe hij Jovian thuis traint en zijn enorme aanleg voor verzameling.

Kardieno & Franklin

Naast Jovian neemt de Deense ondernemer ook de hengst Kardieno (v. Dante Weltino) mee naar Nederland. Hij kocht het paard vorig jaar op de KWPN Stallion Show. De ruiter Thomas Sigtenbjerggaard stelt de hengst in een apart showblok voor aan het publiek. Tot slot brengt Helgstrand de KWPN-hengst Franklin mee naar Den Bosch. In 2013 was de Ampère-zoon de kampioen van de driejarige dressuurhengsten, tijdens deze editie van de KWPN Stallion Show rijdt Bettina Jí¤ger hem in een kür op muziek in de VHO Trofee. Bron: KWPN Foto: Digishots