Edward Gal - GLOCK's Total U.S.
Jumping Amsterdam 2020
© DigiShots
Edward Gal - GLOCK's Total U.S. Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots

Fantastisch Inter I debuut voor Glock's Total U.S. en Edward Gal

Dressuur
Advertisement
Afgelopen donderdag wonnen Glock's Total U.S. (v. Totilas) en Edward Gal de Prix St. Georges van Jumping Amsterdam al met een nette score van 75.539%. Vandaag deden ze daar in de Intermediaire I een flinke schep bovenop. De combinatie werd opnieuw eerste, nu met een monsterscore van wel 80.458%.

Veel kwaliteit

Na zijn Grand Prix-proef met Glock's Zonik N.O.P. vertelde Gal aan Hoefslag-verslaggever Robert Hüsken dat hij het heel erg leuk vond om zowel met Glock's Total U.S. als met Glock's Zonik N.O.P. bezig te zijn. "Het zijn twee hele verschillende paarden, maar ik denk wel allebei met veel kwaliteit dus ja dan is het gewoon leuk." Op de vraag of de kijker het verschil tussen de paarden kan zien, reageert Gal: "Ik denk het wel, want Total U.S. is veel meer een beetje 'ritseliger' en vlugger. Zonik heeft meer die ruime gangen en bewegingen."

Controle

Dat Gal en zijn troef er plezier in hebben, spatte er donderdag in eerste instantie nog niet vanaf. Er was wat jeugdige spanning waardoor onder andere de aanleuning wat onrustig werd. In de proef van vandaag was de combinatie veel meer in harmonie en controle. Dit resulteerde in een proef die ook technisch gezien een stuk beter was.  De combinatie werd unaniem op een geplaatst. "Het zijn wel wedstrijden waar hij heel veel kan leren. Daarom heb ik hem ook meegenomen. Dat je dan wint is mooi meegenomen, maar dat was niet de prioriteit. Het was echt voor hem van, oke, ook in dit soort omstandigheden moet je het straks gaan doen. Het is nu de tijd om hem daar een beetje aan te leren wennen."

Uitslag

De tweede plaats in de Intermediaire I kür op muziek was voor de eveneens goed scorende Foundation RR (v. United) onder Kirsten Brouwer. Deze combinatie was goed voor een hele nette score van 77.375%. Daarop volgden Madeleine Witte-Vrees en haar 10-jarige merrie Finnlí¤nderin (v. Fidertanz). Zij waren een goed voor een knappe derde plaats en 76.667%. Na een gat van ruim 4 procent sluiten Dominique Filion en Frida K (v. Fidertanz) aan met 72.500%. De vijfde en zesde plaats waren voor respectievelijk Laurens van Lieren en Dutch Design (v. Vivaldi) en Jeanine Nieuwenhuis met Great Lady TC (v. Bretton Woods). Klik hier voor de volledige uitslag. https://www.facebook.com/GlockHorsePerformanceCenter/videos/497659614222287/ Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan. Foto: © DigiShots