Hans Peter Minderhoud - Glock's King Karim
Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur 2019/2020
© DigiShots
Hans Peter Minderhoud - Glock's King Karim Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur 2019/2020 © DigiShots

GLOCK's King Karim wint Anemone Horse Trucks HC Dressuur klasse L

Dressuur
Advertisement
In de Anemone Horse Trucks hengstencompetitie dressuur tijdens de KWPN Stallion Show maakte Glock's King Karim (v. Glock's Toto Jr. x Painted Black) de dienst uit. De hengst blinkt volgens de jury in alle gangen uit met zijn royale hoeveelheid lichaamsgebruik en souplesse. In de finale kreeg hij 93 punten toegekend. Daarmee was hij tevens de dagwinnaar.

Fijn bewerken

In hun toelichting geven juryleden Monique Peutz en Bart Bax aan te hebben genoten van de groep fantastische jonge hengsten. Stuk voor stuk lieten zij zich allen fijn bewerken. Met wel drie punten voorsprong was Glock's King Karim onder Hans Peter Minderhoud de meest opvallende hengst in de competitie.

Veel beweging

'Een hengst met ontzettend veen lichaamsgebruik, met veel gemak en souplesse in al zijn gangen. Met zoveel beweging is het logisch dat hij soms iets zoekerig wordt in de aanleuning', stelt Peutz. GLOCK's King Karim kreeg negens voor de stap en de harmonie en drie keer een 9,5 voor de draf, galop en totaalindruk.

Kjento

De tweede plaats in deze hengstencompetitie was voor Kjento (v. Negro x Jazz. Onder Charlotte Fry werd de zwarte hengst beloond met 91 punten. Zijn stap leverde hem een 8,5 op. De draf en galop waren zelfs goed voor een 9,5. Voor harmonie en de totaalindruk kreeg de hengst een 9 toebedeeld.

Nog een Glock

Het paard op de derde plaats was tevens een paard uit de stallen van de Oostenrijkse wapenhandelaar Glock. Hans Peter Minderhoud reed Glock's Taminiau (v. Glock's Toto Jr. x Sandro Hit) naar een totaal van 89 punten. 'Een paard met veel kwaliteit, al was hij toch wat onder de indruk van zijn omgeving', meldt het jurypaar.

Kyton

De vierde positie was voor Kyton (v. Ferguson x Ferro) die onder Bart Veeze een harmonieuze verrichting liet zien. Totaalscore: 88 punten. Bron: KWPN Foto: © DigiShots