Afbeelding
Sanne van der Meer

50% kans op palomino als je met Bosco dekt

Dressuur
Advertisement
Kijk snel op hengstbosco.nl voor meer informatie over Bosco. Met zo'n paard als Bosco val je op in de ring! De Benicio-zoon heeft gewoon de wow-factor! Het mooie is... ook jij kunt een kleine Bosco fokken, met die aparte palomino kleur? Vooral als je een merrie met de vosfactor hebt, is de kans op een palomino veulen groot.

"Groot in beweging"

Vorig jaar haalde eigenaar Rom Vermunt de hengst, als zesjarige, naar zijn stal in Nederland. "Bosco is geen groot paard met zijn 1.64 meter, maar hij voelt voor mij - ik ben 1.85 lang - niet als een pony. Hij maakt zich groot in beweging en heeft veel body."

Fotomodel

In de periode dat Bosco pas bij Stal Rom Vermunt stond, kwam Esmee Gijtenbeek daar om paarden te fotograferen. 'Bosco presenteerde zich echt voor de camera, het ideale model." "Voor de foto's zat er een meisje op hem, omdat dat mooier lijkt dan wanneer Rom er op zit met zijn lange lijf en toen grapte ik tegen hem: '˜Breng hem maar naar mij!'

Werklust en intelligentie

"En dat had Rom onthouden, want na de zomer vroeg hij of ik hem wilde rijden", vervolgt de amazone. Wat haar vooral opviel toen ze voor het eerst op Bosco stapte, was de enorme werklust van de hengst. 'Tegelijkertijd sloot hij zich een beetje af. Ik moest hem vertrouwen geven. Het is een heel intelligent en leergierig paard, daardoor ging het na een paar maanden razendsnel."

Mooi koppie

Met de oefeningen heeft hij '“ met al zijn lossigheid en goede basisgangen '“ totaal geen moeite. Hij is heel mensgericht en vrolijk, en hartstikke braaf. Ik word zo blij van hem! Dan zie je dat mooie smoeltje van hem over de staldeur, geweldig toch!'

Koel in het hoofd

Begin dit jaar startte de amazone Bosco op zijn '“ allereerste! '“ wedstrijd. 'Hij gedroeg zich hetzelfde als thuis; hij is heel koel in z'n hoofd. We kunnen nog veel punten winnen als we nóg beter op elkaar ingespeeld raken. Maar meteen een eerste en tweede plek behalen in het ZZ-Licht is een droomdebuut!"

Palomino

Dit seizoen wordt Bosco aangeboden voor de dekdienst middels diepvriessperma. Veulens van Bosco kunnen bij elk stamboek worden ingeschreven. Als je een merrie met de vosfactor met Bosco dekt, is de kans op een palomino veulen vijftig procent. Heb je een zwarte merrie of een merrie zonder vosfactor, dan is de kans op een andere bijzondere kleur, zoals valk of smokey black, ook vijftig procent.

Passende match

Wordt het geen nakomeling met een opvallend kleurtje, dan heb je nog altijd sowieso een fijn sportpaard. Bosco kan het karakter, de rijdbaarheid en de instelling verbeteren en past het beste bij merries met een sterke bovenlijn die iets opwaarts gebouwd zijn. [vc_button title="Informatie over dekken met Bosco" target="_self" color="green" size="size_large" href="https://hengstbosco.nl/?utm_source=hoefslag_website&utm_medium=sponsored_content&utm_campaign=stallion_bosco"]   Bosco heeft ook een eigen Facebook-fanclub. Like je hem? Foto: Sanne van der Meer