Dressuur

Severo Jesus Jurado Lopez - Fiontini Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2017 © DigiShots
  • aangepast 29 juni 2021 19:02

Wereldkampioene Fiontini verwacht tweeling

Helgstrand Dressage laat op hun website weten dat drievoudig wereldkampioen Fiontini (v. Fassbinder) drachtig is gescand van een tweeling. De KWPN-hengst Jovian (v. Apache) is de vader. 

Goede genen

Op de website van Helgstrand Dressage laat Andreas Helgstrand weten: 'Fiontini heeft precies wat nodig is. Het lijdt nauwelijks enige twijfel als je naar haar vele resultaten kijkt. Ze doet er alles aan om haar ruiter te plezieren en heeft de capaciteit voor topsport. En dat zijn precies die genen die we willen doorgeven. Dan is het gewoon gaaf als we erin slagen om twee zwangerschappen te creí«ren met Jovian als vader", voegt Helgstrand trots toe.

Kampioenen

In december 2018 maakte de merrie haar Grand Prix -debuut onder Severo Juardo Lopez. Drie jaar eerder verscheen Fiontini evenals haar volle zus Fiontina (v. Fassbinder) voor het eerst op een internationale wedstrijd. Ze won goud op de Wereldkampioenschappen voor vijfjarige dressuurpaarden. Haar zus Finontina eindigde met Andreas Helgstrand in het zadel op een tweede plek. 

Helgstrand

Fiontini herhaalde dit succes ook als zes- en zevenjarige en won zowel de inleidende als de finaleproef op de Wereldkampioenschappen voor jonge paarden. In maart 2018 kochten Andreas Helgstrand en Stutteri Evo Fiontini met het oog op de Olympische Spelen in Tokio. Zie ook: Severo Jurado Lopez: '˜Tokio 2020 is mijn doel met Fiontini' Bron: Helgstrand Dressage / Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan) Foto: DigiShots

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties