Afbeelding

'Poeta de Susaeta kan voor hét ideale dressuurpaard zorgen€

Dressuur
Advertisement
[embed]https://www.youtube.com/embed/S2JKKwVGq_w[/embed] [vc_button title=”Informatie over dekken met Poeta de Susaeta” target=”_self” color=”green” size=”size_large” href=”https://hengstpoeta.nl/?utm_source=hoefslag_website&utm_medium=sponsored_content&utm_campaign=stallion_poeta”] Hij is je ongetwijfeld opgevallen: de stoere PRE-hengst Poeta de Susaeta, de Totilas-lookalike, de zwarte George. Met zijn power en uitstraling steelt hij vele harten. Ook Ralf Knauf uit het Duitse Haan liet zijn oog op Poeta vallen als parToener voor zijn fokmerries. Knauf is gerespecteerd fokker van dressuurpaarden, zoals de driejarige Oldenburger hengst Total McLaren, blikvanger op de KWPN Stallion Show dit jaar, die later verkocht werd aan Helgstrand Dressage en Grand Prix-amazone Anna Kasprzak.

De Niro x Sandro Hit

“Ik zie Poeta de Susaeta als een zeer interessante toevoeging aan mijn dressuurpaardenfokkerij”, legt Knauf uit. “Deja Vu, de moeder van McLaren, is bijvoorbeeld een De Niro x Sandro Hit; een heel elegante en chique merrie. Zij kan, net als andere paarden uit de D- en S-lijn de kracht, de expressie en het vermogen om de achterhand eronder te zetten gebruiken. En dat zijn nu juist eigenschappen die Poeta heeft.”

Vooruit kijken

“Andersom heeft Poeta in mijn ogen merries nodig met ras en adel. Ik hoop dat de combinatie een paard oplevert met de positieve eigenschappen van beide ouders. Is het niet in deze eerste generatie, dan wellicht in een tweede of zelfs derde generatie. Ik kijk dus verder dan drie, vier jaar, ik heb het over meerdere generaties.”

Piaffe en passage

De fokker hoopt met het verse bloed van de PRE-hengst een paard te verkrijgen dat uiteindelijk het vermogen heeft voor een geweldige passage en piaffe. “Poeta heeft zeer veel aandacht voor die verzamelde oefeningen. Daarbij is hij een langgelijnd en modern paard, met maat en formaat, én een geweldig meewerkend karakter. Een echte dressuur-PRE. Zo’n soort paard hebben we nodig.”

Bewegingsmechanisme

Knauf was onder de indruk van de video van Poeta, waarin de hengst zijn talent voor de Grand Prix etaleerde onder zijn Spaanse ruiter. “Maar ik volg de hengst al veel langer. Ook in Ermelo op de twee WK’s voor jonge dressuurpaarden waar hij aan meedeed, had ik hem al in de gaten: hij beweegt groot, met een fantastisch voor- en achterbeen. Ik zag in hem meteen een potentiële kandidaat voor mijn merries.”

Deja Vu

De moeder van Total McLaren zal dit jaar nog niet meteen gedekt worden met Poeta. Haar veulen voor dit jaar moet nog geboren worden en dus slaat Knauf het volgende jaar over met haar. Hij heeft zijn andere De Niro-merrie in gedachten als parToener voor Poeta, en dan volgt Deja in 2021. “Ik geloof in de combinatie van Poeta en Duits dressuurbloed, en probeer ook collega-fokkers enthousiast te maken om hun merrie aan te paren met Poeta”, vertelt hij.

Grand Prix-paard fokken

“Iberische paarden zoals de PRE (Pura Raza Español) missen soms formaat en €˜rek' in hun lichaam. Maar dat is bij Poeta niet het geval. Hij heeft een stokmaat van 1m70 en komt uit een stam die altijd maat fokt. Poeta heeft daarnaast een fantastisch karakter -sensibel, maar niet té heet-, de wil om te €˜pleasen', ruimte in zijn bewegingen én het talent om te sluiten. Juist aan deze eigenschappen is behoefte in onze dressuurpaardenfokkerij”, besluit de fokker. Poeta de Susaeta heeft zijn eigen Facebookpagina. [vc_button title=”Informatie over dekken met Poeta de Susaeta” target=”_self” color=”green” size=”size_large” href=”https://hengstpoeta.nl/?utm_source=hoefslag_website&utm_medium=sponsored_content&utm_campaign=stallion_poeta”]