Anky van Grunsven met Whizashiningwalla BB (Whiz) tijdens het EK Reining in Aken.
Anky van Grunsven met Whizashiningwalla BB (Whiz) tijdens het EK Reining in Aken.

FEI bezoekt Anky van Grunsven: “Tijdens het reinen voel ik me echt een cowgirl” *video*

Dressuur
Advertisement
De FEI gaat op bezoek bij meervoudig Olympisch goud winnares Anky van Grunsven. Ze bezoeken haar op het ANKY Education Centre, en zijn vooral benieuwd naar het ontstaan van haar liefde voor Reining.

Nieuwe uitdaging

Waarom is ze eigenlijk ooit begonnen met reining, vraagt de FEI zich af? Van Grunsven vertelt: “Toen ik de Olympische Spelen van 2008 won was dat mijn 3e gouden dressuur medaille op een rij. Ik dacht toen oké, ik denk dat ik nu wel goed ben in dressuur, dus ik moet iets zoeken waar ik nog niet goed in ben. Ik kreeg een heel mooi westernzadel van vrienden en familie. Zij zeiden: ‘Je hebt het er steeds over. Hier heb je een een zadel, nu nog een paard, en dan kan je beginnen’. Daar is het eigenlijk mee begonnen.”

Andere adrenaline

Met het Nederlandse team behaalde Anky in 2015 een bronzen medaille op het Europees Kampioenschap reining. ik was zo blij met die bronzen medaille. ik dacht zelfs dat het mijn eerste bronzen medaille ooit was, maar ik denk niet dat dat waar was”, lacht ze. “Maar het was zo ontzettend leuk ... Het is een compleet andere vorm van adrenaline. In de dressuur is het allemaal heel gecontroleerd en het ziet er heel netjes en knap uit. In reining voel ik me echt een ‘cowgirl’. De snelheid, het joelende publiek. Ik hou ook ontzettend van de kleding, ik hou wel van die glitters.” Bekijk de hele video van het bezoek aan Anky van Grunsven hieronder. https://www.facebook.com/the.fei/videos/858277468028735/ Bron: FEI via Facebook Foto: Archieffoto DigiShots