Foto: Nikki van Zon & Hunter
Foto: Nikki van Zon & Hunter

Subtop | Nikki van Zon: 'We reden binnen een jaar ZZ-Zwaar”

Dressuur
Advertisement
Nikki van Zon wist met haar Hunter 64,571% en 66,643% bij elkaar te rijden in het ZZ-Zwaar. De combinatie behaalde de hoogste scores van hun rubriek in Oud-Beijerland.

Wedstrijdpaard

Van Zon maakte vorige week haar debuut in het ZZ-Zwaar met Hunter. Ze vertelt "Vorige week in Bavel ging het voor mijn gevoel beter. Ik heb nu wel fijn gereden, hij weet precies op welke lijn hij wat moet doen. Hij deed super zijn best en het is een echt wedstrijdpaard. Hij weet precies wat hij moet doen als hij de ring in komt.”

Achten voor draf

De hoogtepunten van de combinatie zijn de uitgestrekte draf, appuyementen en pirouettes. "Hij gaat steeds beter vanuit achter weg tijdens de uitgestrekte draf. Daar kregen we achten voor. De pirouettes waren iets teveel terug en de appuyementen gingen juist heel goed. In de eerste proef telde ik de wissels niet goed. In de tweede proef waren ze wel mooi gesprongen” vertelt ze enthousiast. De juryleden schreven op de protocollen €˜Leuk paard, leuk voor later en hij kan mooi dansen'.

Stage

Van Zon vertelt over de hengst "Hij kan heel goed zitten. Zijn tweede draf is heel goed in balans en dat siert hem. Hij kan heel fijn pirouettes draaien als ik ze niet te klein maak. De wissel zijn altijd goed, als het niet goed gaat dan ligt het aan mij.” Anderhalf jaar geleden kwam Hunter op het pad van de amazone. "Ik ging stage lopen bij een dierenarts. Zij hadden een paard en zochten een ruiter. Het klikte meteen met Hunter. Na een halfjaar hebben we een startpas aangevraagd en in een jaar gingen we van het L2 naar het ZZ-Zwaar.”

Hoogste niveau

"Hij leert zo gemakkelijk, hij doet alsof hij alles al weet. Ik denk dat dit een paard is die straks het hoogste niveau aan kan. Ik vind het heel gaaf dat ik hem mag rijden” aldus van Zon. "Hij is nog hengst maar is eigenlijk heel makkelijk. Er staan vlakbij merries en dat gaat prima. Als ik erop zit is de focus vol bij mij. Hij is echt een doetje af en toe. Ik wil alles eruit halen wat er in zit en kijken of we samen het hoogste niveau aankunnen. We lessen bij Maxime van der Vlist en ik denk dat onder haar begeleiding het mogelijk gaat zijn.” Tekst: Michelle Klutman Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan) Foto: Nikki van Zon