Marie Kleinepier - Floret
Subtop Schijndel 2020
© DigiShots
Marie Kleinepier - Floret Subtop Schijndel 2020 © DigiShots

Marie Kleinepier: “Ik moest heel erg wennen aan de overstap naar de paarden”

Dressuur
Advertisement
Marie Kleinepier had een mooie (internationale) ponytijd achter de rug met Equestricon’s Defile de Mode (v. Danny Gold) toen ze Floret (v. Ampère) kocht met oog op de junioren. Deze overgang bleek iets moeilijker dan verwacht, maar nu lijkt toch alles op zijn plek te vallen en durft ze voorzichtig te denken aan nog één jaar bij de young riders volgend jaar.

Totaal anders

In 2018 kwam ze wel een keer internationaal aan de start met Floret bij de junioren in Waregem met scores van 65% en 66%.  “We hebben hem in 2017 gekocht. Ik dacht dat we dan in 2018 wel aansluiting zouden vinden bij de junioren, maar het duurde allemaal best lang. Ik moest heel erg wennen aan het rijden van een paard. Ik vond het zo anders. Voor mij was een paard groot en sterk, totaal anders dan ik gewend was. Het heeft heel lang geduurd om het goed te krijgen”, vertelt ze.

Working student

Marie haar paard stond al die tijd bij Dressuurstal van Baalen waar ze trainde bij Coby van Baalen. “Vorig jaar was ik heel druk met school en examens, dus toen kon ik niet alle tijd aan mijn paard besteden. De wedstrijden waren toen ook minder. Na mijn examens ben ik tien maanden bij Dressuurstal van Baalen geweest als working student. Daar heb ik enorm veel van geleerd. Ik heb heel veel verschillende paarden mogen rijden, die op verschillende niveaus liepen. In die periode heb ik heel veel tijd en energie in mijn eigen rijden gestoken, ook samen met Coby. Daardoor ben ik anders gaan rijden en viel alles steeds meer op zijn plaats.”

Vloeiender

Ze kwam onlangs met Floret twee keer aan de start in het ZZ-Zwaar en noteerde scores van 67,8% en, afgelopen weekend, 67,1% waarmee ze tweede werd achter Laurens van Lieren. “Het beeld is nu wat vloeiender en het ziet er wat rustiger en harmonieuzer uit. De laatste keer had ik wel wat spanning in de wissels en in de pirouettes, dat had ik de vorige keer niet, maar ik ben heel blij met hoe alles nu gaat. Als het zo door blijft gaan, ga ik zeker volgend jaar proberen om nog één jaar bij de young riders te starten. Dat lijkt me wel heel erg leuk.”

Veel plezier

Komend schooljaar gaat er wel veel veranderen voor Marie. “Ik ga International Business studeren aan de Hogeschool in Rotterdam. Dan krijg ik het wel heel erg druk. Mijn paard verhuist naar de stallen van Plaisier, bij Jos Hogendoorn, in Heerjansdam. Dat is voor ons dichterbij.  Naar Brakel reizen kost ons iedere keer heel veel tijd, zeker ook door de files, en ik heb gewoon minder tijd straks. Ik blijf wel bij Coby lessen. Ik heb nu heel veel plezier van Floret. Mocht er iemand zijn die hem wil kopen voor de  juiste prijs, dan zullen we het overwegen, omdat het gewoon druk wordt voor mij. Gebeurt dat niet, dan blijft hij gewoon en dan rijd ik lekker door”, besluit ze. Bron: De Hoefslag