Sita Hopman en Brouwershaven Uthopia II foto Equigeniek
Sita Hopman en Brouwershaven Uthopia II foto Equigeniek

Niveau enorm hoog in individuele proef ponyruiters EK

Dressuur
Advertisement
Gisteren was het eerste deel van de individuele proef voor de ponyruiters op het EK. Jill Bogers en Lara van Nek kwamen aan de start. Beide reden ze ijzersterke proeven en ze eindigden in de tussenstand op vijfde 74,22%) en vierde (76%) plaats. Vandaag was het tweede deel, maar de andere twee Nederlandse combinaties konden niet bij het podium komen.

Gebrand op podiumplaats

Jill Bogers reed gisteren een hele mooie expressieve proef met stille aanleuning waarmee ze dus 74,22% scoorde. Uiteindelijk werd ze hiermee negende. Lara van nek had de drie Duitse combinaties gezien die voor haar moesten. De Duitsers waren steengoed en de lat werd heel hoog gelegd. Lara reed volgens bondscoach Imke Schellekens-Bartels als de duivel en met het mes tussen de tanden. Ze was enorm gebrand op een podiumplaats. Met 76% kwam ze heel dicht bij de derde Duitse combinatie. In de eindstand werd ze zesde.

Spanning nam over

Vandaag was het de beurt aan Jill Kempes en Sita Hopman. Jill Kempes noteerde met Next Black Magic 70,70%, waarmee ze op plaats 17 eindigde.  Sita reed met Brouwershaven Uthopia II naar 72,65% waarmee ze uiteindelijk elfde werd. "Het doel was om in de individuele proef een hele goede score neer te zetten en dat is niet helemaal gelukt", vertelt Sita. "In de landenproef en ook vandaag nam de spanning een beetje over en dan maak ik foutjes. Ondanks de foutjes die we vandaag hadden vonden we de score wel aan de lage kant. Ik had ook best wel juryverschil, wat jammer is. Ik had wel een goed gevoel in de proef. De draf- en galopverruimingen waren echt hoogtepunten. Op het beeld scoor ik ook, dat was expressief en heel mooi in de aanleuning. Ik ben blij dat ik morgen Kür mag rijden. Dan gaan we laten zien dat we nog beter kunnen. We gaan ons best doen en ook lekker genieten", besluit ze gedreven.

Perfecte proef

De Duitse amazone Lucie Anouk Baumgurtel reed net als in de de landenwedstrijd een perfecte proef, waarmee ze nu op 82,35% uitkwam en goud won. De Deense amazone Sophia Boje Obel Jorgenson pakte met 79% het zilver. Brons ging wederom naar Duitsland, naar Antonia Roth. Bekijk hier alle uitslagen. Zondagmorgen vanaf negen uur staat de finale Kür op muziek op programma. De laatste rubriek van drie weken jeugd EK in Hongarije. Bron: De Hoefslag