Severo Jurado Lopez - d'Avie
FEI World Championships Young Dressage Horses 2019
© DigiShots
Severo Jurado Lopez - d'Avie FEI World Championships Young Dressage Horses 2019 © DigiShots Foto: © DigiShots

Helgstrand Dressage verkoopt D’Avie aan Lisa Müller

Dressuur
Advertisement
Tweevoudig Wereldkampioen Jonge Paarden D’Avie (v. Don Juan de Hus) is verkocht aan Grand Prix-amazone Lisa Müller en haar man Thomas Müller. Samen met haar trainer Isabell Werth richt ze met deze aankoop haar pijlen weer op de internationale dresuursport.

Internationale overwinningen

Samen met Isabell Werth ging Lisa Müller op bezoek bij Andreas Helgstrand om de hengst te bekijken, meldt de website van Helgstrand Dressage. Müller behaalde zelf al verschillende internationale overwinningen. Onder begeleiding van Isabell Werth en Götz Brinkmann reden Müller en het paard Stand By Me ook nog eens naar talloze overwinningen. De combinatie reed mee in de internationale Grand Prix en kreeg een plek in het Duitse nationale team. Met D’Avie voegt Müller nu een nieuw Grand Prix-paard toe aan haar collectie.

Sportprestaties

Onder Severo Jurado Lopez werd D’Avie twee opeenvolgende jaren wereldkampioen op het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden. Zowel bij de zesjarigen als de zevenjarigen eindigoede hij bovenaan. Sinds Severo Jurado Lopez dit voorjaar voor zichzelf begon, was de hengst onder het zadel bij Andreas Helgstrand zelf. Samen maakten zij recent hun Grand Prix-debuut met een score van wel 70%.

Geen grenzen

“De laatste tijd heb ik zelf het genoegen gehad D’Avie te rijden”, aldus Helgstrand. “Behalve dat hij een paard is dat alles voor de ruiter doet, is hij zo gevoelig dat je hem met de kleinste hulpen de rijbaan door kan sturen. Ik verheug mij erop dat Lisa, samen met Isabell, de training van hem overneemt. D’Avie is nog jong, maar heeft zoveel potentie dat er geen grenzen zitten aan wat hij kan bereiken. We kijken er naar uit om zijn vooruitgang langs ze zijlijn te volgen”, stelt hij. Ondanks de verkoop blijft D’Avie beschikbaar voor de fokkerij. https://www.instagram.com/p/CEe5DTIgw6E/ Bron: Helgstrand Dressage Foto: © DigiShots