Lara van Nek en Baumanns Despino. Foto: Equigeniek
Lara van Nek en Baumanns Despino. Foto: Equigeniek

Ook niveau in de Kür ongekend hoog op het EK voor de pony’s

Dressuur
Advertisement
Vanmorgen was de afsluitende Kür op muziek voor de ponyruiters op het EK in Hongarije. Was het niveau in de landenwedstrijd en de individuele proef al hoog, in de Kür was het niveau fenomenaal. De ponyruiters reden ongekend professioneel en de scores waren om van te watertanden. De Nederlandse ponyruiters bleven buiten het podium, maar reden echte top proeven.

Moeilijkheidsgraad hoog

Jill Bogers mocht als eerste Nederlander van start met First Hummer. Ze reed een hele sterke Kür met een heel mooi opwaarts beeld en stille aanleuning. De moeilijkheidsgraad was hoog, maar dat gold voor iedereen. Ze noteerde 75,61% wat de achtste plaats betekende.

Elegant

Sita Hopman en Brouwershaven Uthopia II toonden een heel expressief beeld. De draf was heel elegant en lichtvoetig, de galoptour heel krachtig. Met 74,93% werden ze tiende.

Expressief

Lara van Nek was in de individuele proef beste Nederlander. Ze noteerde 76% en werd daarmee zesde. Toen reed ze al met het mes tussen de tanden en nu weer. Van begin tot het einde bleef ze er aan rijden. Het hele beeld was expressief en energiek, maar toch gedragen en bergop. De aanleuning was heel stil en alles paste heel mooi in de muziek. Met een fantastische score van 78,25% bezetten ze de zevende plaats.

Van andere planeet

Net als in de individuele proef ging het goud ook nu naar de Duitse Lucia Anouk Baumgürtel. De Kür was van een ongekend niveau en haar pony lijkt van een andere planeet! Met hun score van 85,74% wonnen ze met afstand goud. Maar liefst drie combinaties scoorden over de 80%. De hele top zes bestond uit Duitsers en Denen. Zilver was voor de Deense Sophia Boje Obel Jorgensen met 82,56%. De Duitse Rose Oatley pakte brons met 81,4%. Bekijk hier alle uitslagen. Bron: De Hoefslag [adrotate group=”128”]