Romy Lourens en Hip Hip Hooray foto Foto4U
Romy Lourens en Hip Hip Hooray foto Foto4U

Romy Lourens vliegt met springpaard door het ZZ-Zwaar

Dressuur
Advertisement
Romy Lourens is in anderhalve maand door het ZZ-Zwaar gevlogen. Iedere wedstrijd werden mooie scores gehaald met Hip Hip Hooray  PR. De overstap naar de Lichte Tour is al gepland. Mooi gegeven is dat haar paard als vader de Numero Uno-zoon Warant heeft en de moeder een Voltaire-dochter is. Hij is dus als springpaard gefokt en maakt nu furore bij de subtop.

Alles nieuw

"Hij heeft nog M gesprongen en uit die stam komen ook een aantal 1.50m en 1.45m-paarden. Sinds ik hem rijd richten we ons helemaal op de dressuur", vertelt Romy. "Twee jaar geleden ben ik hem gaan rijden voor de fokkers en eigenaren Petra Klapdoor en Rob Hatzmann. Vorig jaar september startten we nog Z1 en nu zijn we het ZZ-Zwaar al door. Het is best snel gegaan dus. Voor mij is dit allemaal nieuw. Gelukkig heb ik hele goede begeleiding van Stefano van Zuijlen."

Fantastische wissels

"Het is een paard met enorm veel kwaliteit en potentie. Hij heeft drie hele goede gangen, waarvan hij stapt en galoppeert voor een tien. De draf wordt ook steeds beter. Hij springt fantastische wissels en hele mooie gedragen pirouettes. Hij is ook nog eens super werkwillig. Als ik op stal ben en het duurt wat langer om hem uit de stal te halen, dan begint hij rondjes te draaien en tegen de deur te stampen. Ik vind het echt super leuk dat het zo goed gaat. Het hele proces van omturnen van springpaard naar dressuurpaard was ook super mooi."

Capaciteit

"We denken dat hij wel de capaciteit heeft voor het zwaardere werk. De series en de pirouettes zijn zeker geen probleem. Of hij de piaffe en passage zal aanpakken moeten we nog kijken. Daar zijn we nog niet mee bezig, omdat we eerst de overstap naar de Lichte Tour goed willen doen. Ik vind bij de subtop rijden wel heel erg leuk, maar ook wel een beetje spannend, omdat alles dus nieuw is."

Dankbaar

"Ik heb altijd veel jonge paarden gereden en dat doe ik nog steeds voor eigenaren. Zo tot het Z1-Z2 en bij uitzondering een keer ZZ-Licht. Ik bleef altijd een beetje steken op dat niveau, daarom vind ik het super leuk dat ik nu een stapje verder kan. Ik ben Rob en Petra in ieder geval heel dankbaar voor deze kans!" Bron: De Hoefslag