Jeroen Bakker: ‘Ik ben heel blij dat ik de stap heb genomen om voor mezelf te beginnen’

Dressuur
Advertisement
Jeroen Bakker is al heel lang werkzaam in de paarden. Hij werkte onder andere twee jaar lang in China waar hij veel les gaf en reed. Hij trainde paarden in Amerika en was stalruiter bij Judy de Winter Dressage. Sinds 1 januari heeft hij het roer omgegooid en is hij voor zich zelf begonnen, met als grootste doel de Grand Prix te bereiken.

Week goed gevuld

“Voordat ik helemaal voor mezelf begon werkte ik voor Judy de Winter. Ik werkte vijf volle dagen en op de dagen dat ik vrij was reed ik veel en gaf ik veel les. Op een gegeven moment was de combinatie niet meer te doen. Toen ben ik bij Judy gestopt en voor mezelf begonnen. Ik rij paarden van mezelf, maar ook voor anderen, voor wedstrijden en voor de verkoop. Een aantal paarden staat waar ik stallen huur, maar ik rij ook veel rond om te rijden, maar ook om les te geven. Daarnaast maak ik sinds kort samen met een vriendin trainingsvideo’s. Ook heel leuk. Mijn week is dus nog steeds goed gevuld, maar nu ben ik eigen baas”, vertelt Jeroen enthousiast.

China en Amerika

Jeroen bracht tijd door in Amerika en China om te rijden en om les te geven, maar blijft nu helemaal in Nederland. “In Amerika heb ik eventingpaarden dressuurmatig gereden die naar de Olympische Spelen moesten voor het Chinese team. In China heb ik twee jaar gewerkt. Dat was super leerzaam en heel leuk. Ik was een maand daar en dan weer een maand in Nederland. Ik gaf daar veel les., maar dat was met behulp van een tolk die niets van paarden wist. Dan was het soms beter om het te laten zien, dus ik reed er ook best veel. Ik heb een hele leuke tijd gehad, maar op een gegeven moment was het gewoon niet meer te combineren.”

Gegroeid

Over de paarden die hij rijdt vertelt hij: “I Go is het enige paard dat ik nu start dat van mezelf is. Ik heb nog wel wat jongere paarden en paarden in de opfok. I Go is zeven jaar en ik heb hem nu een jaar. Daarvoor heeft hij L/M gelopen en ging hij veel op buitenrit. In een jaar heeft hij super veel geleerd en en is hij enorm gegroeid in zijn werk. Ik heb hem in het ZZ-Zwaar gestart en hoop hem snel in de Lichte Tour uit te brengen. Ik heb al een aantal paarden Lichte Tour gestart, maar mijn hoofd doel is de Grand Prix. Of I Go dat gaat halen is nog afwachten. Talent om te sluiten heeft hij, maar hij moet nog wel sterker worden.”

Alles onder één dak

“Verder rij ik nog een twaalfjarige, die al Lichte Tour heeft gelopen. Inmiddels zitten de éners erop en de piaffe en passage. Dan heb ik nog twee paarden die eraan komen, maar die ik nog gestart heb; een achtjarige Apache en een elfjarige Westenwind. Ik huur nu stallen en rij daarnaast veel rond. Uiteindelijk wil ik graag een eigen stal huren of kopen, zodat ik alle paarden onder één dak heb. Dan wil ik me ook richten op de fokkerij. Mijn eerste doel is nu eerst om de Grand Prix te bereiken. Daar doe ik alles voor. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik voor mezelf ben begonnen. Tot nu toe loopt het heel fijn en goed”, besluit hij dankbaar. Bron: De Hoefslag