Eva van der Linde & La Vieta Corieta TexelEva van der Linde & Kristal Lady Texel
Eva van der Linde & La Vieta Corieta TexelEva van der Linde & Kristal Lady Texel

Eva van der Linde: 'Ik heb nog nooit zo'n goed paard gehad€

Dressuur
Advertisement
Eva van der Linde reed met twee opvallende merries op de IBOP in Barsingerhorn. Met de door haar vader gefokte La Vieta Corieta Texel (v. Ferdeaux) kwam ze tot een totaal van 86 punten waarmee de merrie het keur predicaat verdiende. Met de eveneens zelfgefokte Kristal Lady Texel (v. Everdale) kwam ze tot het 82,5 punten. Met deze score verdiende de merrie het elite predicaat.

Slim

La Vieta Corieta Texel is het halfzusje van de KWPN goedgekeurde Jerenzo Texel (v. Enzo Ferrari). "We hebben haar laten beleren en die zei €˜Het is een hele goede maar ze is ook heel slim'. Ik zei een keer in de zomer gekscherend tegen mijn vader €˜Ze kan wel op de bbq', toen ze me weer te snel af was. Sindsdien is haar roepnaam ook bbq€ vertelt de amazone lachend.

IBOP

"Ze is in de omgang heel braaf maar ze is soms slimmer dan mij. Sinds een maand of twee loopt ze echt super. Ik heb nog nooit zo'n goed paard gehad. Toen de knop om was dacht ik dat we weleens IBOP konden gaan rijden. Eerst ben ik op vreemd terrein gaan oefenen en toen liep ze lekker. Toen durfde ik het wel aan om de IBOP te gaan rijden€ vertelt van der Linde.

Hoge cijfers

La Vieta Corieta Texel kreeg een 9 voor haar galop en een 8.5 voor de overige onderdelen. "In het tweede stuk, de training, moest ik verruimen in de galop en dat was echt super. Ze heeft de oortjes er altijd op en hoe langer ik erop zit hoe fanatieker ze word. Ze is heel groot maar kan super goed schakelen voor een vierjarige. Ze ziet er heel stoer uit en ik vergelijk haar altijd met Las Vegas, die heeft ook zo'n mooi front. Ik denk dat pap nog wel een keer een veulentje wil fokken uit haar. Het is de bedoeling dat ik haar sowieso straks Z2 ga starten.€ [caption id=”attachment_188458” align=”aligncenter” width=”300”] Eva van der Linde & Kristal Lady Texel[/caption]

Schakelen

De Everdale nakomeling Kristal Lady Texel won vorig jaar de Noord Holland Cup. Van der Linde rijd de merrie al vanaf haar derde en houd haar aan voor de toekomoest. "Kristal ging thuis heel erg goed en er zijn nu toch bijna geen evenementen om aan deel te nemen. Ze liep echt heel lekker en in het trainingsgedeelte kwam ze voor mijn gevoel ook echt goed uit de verf. Ze is het halfzusje van mijn Grand Prix paard Belle Lady. Kristal kan heel goed schakelen en kan op tien verschillende manieren draven. Ik hoop dat ze de opvolger wordt van Dark Knight€ vertelt de amazone gedreven. Bron: Hoefslag / overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan Foto’s: Eva van der Linde
Eva van der Linde & La Vieta Corieta TexelEva van der Linde & Kristal Lady Texel