Marian van Bommel - Emaro M
Subtop Schijndel 2020
© DigiShots
Marian van Bommel - Emaro M Subtop Schijndel 2020 © DigiShots

Marian van Bommel: ‘De verkoop van Emaro is wel dubbel, want hij was het laatste fokproduct van mijn vader’

Dressuur
Advertisement
Marian van Bommel haar Grand Prix-paard Emaro M is verkocht naar Engeland. Marian leidde de elfjarige Johnson-zoon zelf op naar het hoogste niveau. Het was haar eerste Grand Prix-paard. Een verkoop is natuurlijk altijd dubbel. Deze verkoop des te meer aangezien Emaro M het laatste fokproduct van haar vader was.

Oudere dame

“Ik heb altijd wel gezegd dat hij een keer verkocht zou worden, maar toch was de beslissing best moeilijk. In juli heb ik hem voor het laatst Grand Prix gestart. Toen haalden we 68%. Ik had hem graag nog een tijdje door gestart, maar toen kwam alles stil te liggen”, vertelt Marian. “Als in deze tijd iets op je pad komt wat goed voelt, dan moet je dat gewoon doen. Hij is vandaag aangekomen in Engeland bij een oudere dame die gewoon lekker met hem wil paardrijden. Voor hem is dat super natuurlijk . Het grappige is dat Emaro zijn moeder ook zo verkocht is. Dat was ook een paard met heel veel kwaliteit en zij is ook naar een dame op leeftijd gegaan om lekker mee te rijden. Zij ging naar Brazilië.”

Dubbel

“Dat Emaro het laatste fokproduct van mijn vader was, maakt het wel dubbel. Er zat best veel tijd tussen het moment dat hij verkocht was en daadwerkelijk vertrok. Daardoor heb ik er naar toe kunnen leven en werd het afscheid iets makkelijker.”

Zelf opleiden

Marian heeft nu nog een vijfjarige Glamourdale-merrie, Kenzo. “Naast Kenzo wil ik graag nog een jong paard. Ik vind het opleiden heel erg leuk om te doen. Vanaf het Z vind ik het leukste, daarom duurt de periode van drie tot zes jaar wel erg lang”, lacht ze. “Ik leid ze het liefste helemaal zelf op, dan weet je wat je hebt en hoef je niet de problemen van anderen op te lossen.” Bron: De Hoefslag