Afbeelding
De Hoefslag

Leontine ter Harmsel-Zanderink treedt toe tot bestuur KWPN

Dressuur
Advertisement
Na de eerste vier groepen springpaarden op de KWPN-hengstenkeuring in Ermelo, werd vandaag het nieuwe bestuurslid van het Algemeen Bestuur voorgesteld. Leontine ter Harmsel-Zanderink neemt plaats in het bestuur en maakt daarmee het bestuur compleet.

Dierenkliniek en dekstation

Leontine ter Harmsel -Zanderink komt uit het dorp Enter, waar ze samen met haar man een dierenkliniek en dekstation heeft. Ze heef teen groot netwerk binnen de paardenbranche en is nauw betrokken bij zowel de sport als de fokkerij. Ze is ervaren op het gebied van voortplanting van zowel dressuur als springpaarden en de daarmee samenhangende voortplantingstechnieken. Het kersverse bestuurslid stelde zichzelf voor in een video. 'We richten ons in de kliniek voor 80% op paarden, onze belangrijkste activiteiten zijn voortplanting en gynaecologie met alle moderne technieken. Daarnaast doen we veel aan- en verkoopkeuringen en begeleiden we een aantal sportpaarden.'

Opgegroeid met KWPN

De liefde voor het KWPN-paard kreeg Leontine met de paplepel ingegoten. 'Ik ben eigenlijk opgegroeid met het KWPN. Mijn ouders en schoonouders fokken en we fokken zelf ook ieder jaar ongeveer twintig veulens. Ik ben daarom ook heel blij dat ik deze functie heb gekregen. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren dankzij mijn kennis, praktische ervaring en vele contacten met fokkers, handelaren en ruiters. Het Algemeen Bestuur is een heel flexibel, open bestuur met leden die heel goed kunnen communiceren, een hele leuke groep om mee te werken. Van mij kan het KWPN inzet, het nakomen van afspraken, goede communicatie en korte lijntjes verwachten. Het KWPN en het Algemeen Bestuur zijn toegankelijk, daar wil ik zeker aan bijdragen. Fokkers kunnen bij mij naast de opvoelbox alles bespreken!' Het bestuur bestaat nu uit voorzitter Andries van Daalen, penningmeester Berlinde Middelbrink en bestuursleden Egbert Schep, Rene van Klooster en Leontine ter Harmsel-Zanderink.