Afbeelding
De Hoefslag

Rob Ehrens pleit voor veranderingen: “We moeten onze paarden weerbaarder maken”

Dressuur
Advertisement
Rob Ehrens, bondscoach van de Nederlandse springruiters, pleit voor veranderingen binnen de wedstrijdsport. Daarmee zouden in de toekomoest uitbraken van het besmettelijke rhinovirus voorkomen kunnen worden, vertelt hij aan Telegraaf. “Er zijn wedstrijden waarbij te veel paarden op één locatie staan. Soms 400 onder een dak, en dat moeten we niet langer willen. Ik denk dat we onze paarden weerbaarder moeten maken. Dat kunnen we doen door bijvoorbeeld de wedstrijdkalender aan te passen”, aldus Ehrens.

Intensiever

Volgens Ehrens zijn niet alleen de stallingen intensiever geworden. “Door de vele wedstrijdreeksen die er zijn, en het vele reizen dat dat met zich mee brengt, worden paarden vatbaarder voor een virus. Het is intensief voor ze.” De uitbraak is nog niet voorbij. “We moeten onze paarden blijven beschermen en streng blijven. Ik denk dat onze ruiters er goed mee om gaan. Ik ken er niet één die in het buitenland is geweest en zijn paard niet in quarantaine heeft staan. Het wordt serieus genomen.”

Tokio

Daarnaast staat de voorbereiding van de Olympische Spelen onder druk. “Het kan nu nog goed komen, maar als de hele maand april ook stil gelegd wordt, wordt het moeilijk. Er zijn namelijk twee problemen: het is onduidelijk wanneer we weer wedstrijden mogen rijden en veel organisatoren verplaatsen het evenement naar later dit jaar. Terwijl we nu de wedstrijden nodig hebben om ons voor te bereiden op de Spelen.” “In het slechtste scenario stuur ik alleen combinaties naar Tokio die zich al bewezen hebben. Toch hebben ook deze ruiters de ‘wedstrijdflow’ nodig. En die krijgen ze pas door topwedstrijden te rijden in de aanloop naar de Spelen”, eindigt Ehrens zijn verhaal.   Bron: Telegraaf Foto: Digishots