Marten Luiten (NED) - Fynona
Jumping Amsterdam 2024
© DigiShots
Marten Luiten (NED) - Fynona Jumping Amsterdam 2024 © DigiShots DigiShots

CDI Tolbert | Marten Luiten en Fynona naar afgetekende zege in U25 kür op muziek

Dressuur

De internationale wedstrijd voor de U25-combinaties telde tevens mee als eerste observatiewedstrijd voor het EK. In de kür op muziek was er een volledig Nederlands podium met als grote winnaar Marten Luiten. De ruiter reed zijn vaste toppaard Fynona (v. Ampère) naar 75,02%. Hoogtepunten waren de pirouettes en de serie om de pas. 

Luiten in vorm

Marten beleefde een succesvolle week en heeft laten zien in vorm te zijn. In de Intermediaire II won hij met 72,26%. Vrijdag moest hij genoegen nemen met de tweede plaats. Sophie Reef nam de leiding over en won met 71,92% waar Marten 71,62% op het scorebord zag verschijnen. In de kür was hij weer oppermachtig waar alleen een fout in de serie om de twee ontstond. 

Nederlands feestje

Milou Dees reed haar Fransesco (v. Florencio) naar de tweede plaats met een nieuw persoonlijk record. De score kwam uit op 73,41%. Het Nederlandse feestje werd compleet gemaakt door Rowena Weggelaar. Haar kür met Don Quichot (v. United) leverde het percentage van 72,85% op. De vierde plaats was voor de Deense Thea Bech die woonachtig is in Nederland. Ook de plaatsen vijf tot en met negen werd toebedeeld aan Nederlandse combinaties. 

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots