Podium Team NL
FEI Dressage European Championships Riesenbeck 2023
© DigiShots
Podium Team NL FEI Dressage European Championships Riesenbeck 2023 © DigiShots DigiShots

Joyce van Rooijen-Heuitink stopt einde van het jaar als bondscoach Para-dressuur

Dressuur

Bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink stopt einde van 2024 als bondscoach van de paradressuurruiters. Joyce begon in 2013 als bondscoach en onder haar leiding is de discipline enorm gegroeid in zowel niveau als in de breedte en ze grossierde in internationale medailles. 

Advertisement

Niet makkelijk

Voor succescoach Joyce uiteraard geen makkelijke beslissing. “Het is een besluit waar ik lang over heb nagedacht. Ik heb in al die jaren zoveel plezier in mijn werk gehad en dat plezier heb ik nog steeds. Ik heb veel geleerd op diverse vlakken en geprobeerd om de sport zo breed en zo goed mogelijk te ontwikkelen en op de kaart te zetten. De sport, de uitdaging, de sporters en staf hebben me veel hoogtepunten gegeven en door diepe dalen geholpen. Diep in mijn hart is er nu de roep naar een nieuwe uitdaging. Iets in de reguliere dressuur of misschien weer paradressuur, binnen Nederland of daarbuiten. Maar nu wil ik eerst nog voor 300% gaan voor succes in Parijs met mijn Nederlandse parateam. Met een prachtige ploeg en resultaten waar ik al jaren trots op ben!”

Bewondering

Iris Boelhouwer, Technisch directeur van de KNHS, spreekt vol bewondering over de succescoach. “Joyce heeft de afgelopen 12 jaar vrijwel ongeëvenaarde prestaties neergezet. Ik heb een enorme bewondering voor haar betrokkenheid, fanatisme en inzet. Ze heeft binnen de Nederlandse paradressuur een topsport cultuur weten te creëren en de sport zowel in de breedte als aan de top naar een veel hoger niveau gebracht. We gaan haar enorm missen, maar daarnaast begrijp ik haar wens om een nieuwe stap te maken. We gaan nu eerst focussen op Parijs en zullen daarna uiteraard passend afscheid nemen van deze topcoach.”

Bron: KNHS