Hans Peter Minderhoud - GLOCK’s Dream Boy
Longines FEI Dressage European Championships 2021
© DigiShots
Hans Peter Minderhoud - GLOCK’s Dream Boy Longines FEI Dressage European Championships 2021 © DigiShots DigiShots

GLOCK’s Dream Boy neemt afscheid van de sport op de KWPN Stallion Show

Dressuur

Na een glansrijke carrière vol met topprestaties, neemt de wereldberoemde dressuurhengst Glock’s Dream Boy afscheid van de wedstrijdsport. Als een keurhengst erkend door het KWPN, heeft hij zich bewezen als een van de beste Grand Prix-hengsten ter wereld, en een vaste waarde voor het Nederlandse team met Hans Peter Minderhoud. Op de vrijdagavond van de KWPN Stallion Show kan het grote publiek nog één keer van de zwarte keurhengst genieten. 

Advertisement

Consequent gepresteerd

Zijn ruiter, Hans Peter Minderhoud, heeft een cruciale rol gespeeld in het succes van Dream Boy. Hans Peter prijst Dream Boy op Facebook: “Dreamy is een sensationele hengst die gedurende vele jaren consequent heeft gepresteerd en topresultaten heeft laten zien op vele kampioenschappen! Ik begon hem te rijden toen hij zeven jaar oud was en ben verheugd dat hij nu zijn welverdiende pensioen in goede gezondheid ingaat. Hij kan genieten van fokken, ontspannen rijden en de hele dag in onze weilanden zijn.”

Brons WK Verden

Als jong paard kreeg het fokproduct van Tim Coomans zijn opleiding bij Gerdine Maree, met wie hij als zesjarige een bronzen medaille behaalde in Verden. Dream Boy heeft meerdere keren nationale en internationale roem vergaard, waaronder teamzilver op het WK in 2018 en het EK in 2019, de winst bij de Wereldbeker in Mechelen, en deelnames aan zowel de Olympische Spelen in Tokio 2021 als het EK in Hagen 2021.  


Hans Peter Minderhoud - GLOCK’s Dream Boy Longines FEI Dressage European Championships 2021 © DigiShots - DigiShots

Keur

In 2022 werd de Vivaldi-zoon (uit Resia elite prest PROK) keur verklaard. Dat dankte hij mede aan zijn nakomelingen op de merriekeuringen en drie goedgekeurde zonen, in Jerveaux-zoon New Dreams heeft Glock’s Dream Boy zijn eerste goedgekeurde kleinzoon. Naast zijn successen in de sport heeft Dream Boy ook een aanzienlijke invloed gehad in de fokkerij. Zijn nakomelingen, waaronder Magna Charta en Ostara ST-J, werden Nationaal kampioene driejarige dressuurmerries. Zijn zoon Blue Horse Monte Carlo TC imponeerde als verrichtingstopper en reserve-kampioen op de hengstenkeuring, waarmee hij de genetische kwaliteiten van zijn vader liet zien.

Pavo Cup

In de Pavo Cup waren Imagine (mv. Jackson), Dutch Dream (mv. Fürst Romancier) en Johnny B.Goode (mv. Tietse D) al heel opvallend. Inmiddels zijn de eerste nakomelingen op Grand Prix-niveau beland, waaronder Holiday (Gerdine Maree), It’s a Dream Boy (Diederik van Silfhout) en Iago (Liesbeth Geven). Just A Dream-STRH (mv. Jazz) scoort met Kimberly Pap hoge ogen in de U25.

Afscheid

In Den Bosch neemt de hengst afscheid van het grote publiek. Na meerdere jaren topsport begint zijn sportieve pensioen op de plek waar het allemaal begon: de KWPN Stallion Show. Vijf jaar na het afscheid van stalgenoot Johnson belooft de vrijdagavond van de KWPN Stallion Show weer heel speciaal te worden, ditmaal met het afscheid van een ander toppaard van Hans Peter.

De KWPN Stallion Show staat weer in de startblokken. ’s Werelds grootste hengstenkeuring vindt plaats van 31 januari tot en met 3 februari in Den Bosch. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan en KWPN-leden gaan vanzelfsprekend met korting naar de KWPN Stallion Show. Het beloven weer vier fantastische dagen te worden. 

Hans Peter Minderhoud - GLOCK’s Dream Boy
Longines FEI Dressage European Championships 2021
© DigiShots