Demi Haerkens - EHL Daula N.O.P.
CDI Peelbergen
© DigiShots
Demi Haerkens - EHL Daula N.O.P. CDI Peelbergen © DigiShots Leanjo de Koster

Annemarieke Nobel en Demi Haerkens opnieuw de beste tijdens KNHS Para Dressuur Trophy

Dressuur

Demi Haerkens en Annemarieke Nobel waren oppermachtig op de vierde selectiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy in Kootwijkerbroek. In de gecombineerde Grade I, II en III won Annemarieke Nobel met Doo Schufro (v. Doolittle) beide proeven. Demi Haerkens deed hetzelfde met EHL Daula N.O.P. (v. Gribaldi) in de gecombineerde Grade IV en V.

Advertisement

Grade I, II en III

Annemarieke Nobel won dit seizoen alle selectiewedstrijden van de KNHS Para Dressuur Trophy. In de eerste proef werd Loes Cevaal tweede met Happy Hero II (v. Hohenstein) gevolgd door Maud Haarhuis met Baron (v. Painted Back) op de derde plaats. In de tweede proef won Claire Overweg de tweede prijs met Jackson B (v. Ferdeaux). Maud Haarhuis en Baron werden opnieuw derde. “Ik denk dat er heel goed werd gereden. In de lage Grades was het niveau echt hoog. Ik heb superproeven gezien van Annemarieke en van Loes, die deden niet veel voor elkaar onder. Ook een goede combinatie is Claire met Jackson, een heel goed stappend paard. Er zaten nog wel wat slordigheidjes in de proef maar, ik denk dat dit ook een combinatie is voor de toekomst”, vertelt bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink. 

Aangekleed met kerstlampjes

Demi Haerkens won dit seizoen in de KNHS Para Dressuur Trophy tot nu toe alle proeven waar ze aan deelnam. Frank Hosmar reed Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) in beide proeven naar de tweede plaats. Britney de Jong werd twee keer derde met Caramba. “Demi was weer van grote klasse, maar Frank reed ook heel goed. Hij had een vrij groot puntenverschil wat niet echt te verklaren valt. Ik was wel heel erg tevreden over zijn rit dus daar kunnen we ons wel een beetje aan vasthouden, ook Britney reed fijne proeven”, vervolgt Van Rooijen-Heuitink over de proeven op het kerstconcours. “De baan in Kootwijkerbroek was helemaal aangekleed met kerstlampjes maar, eigenlijk liepen alle paarden er zonder te verblikken langs. Er waren geen hekjes dus de paarden moesten er dicht langs en dat deden ze allemaal heel goed.”

Bron: KNHS

Foto: Digishots