Linda met Masterpiece
Linda met Masterpiece Foto: VGGO - Eefje van Griensven

Subtop | Linda van Akere vierde in ZZ-Zwaar Reuver met Masterpiece: “Harmonie en ontspanning staan voor mij op de eerste plaats”

Dressuur Subtop

Linda van Akere werd vierde in het ZZ-Zwaar in Reuver met Masterpiece. De combinatie scoorde 66%. “Dit is de vierde keer dat we dit niveau starten en het gaat steeds een stukje beter.”

Advertisement

Harmonie

“We rijden altijd met veel ontspanning en harmonie door de baan, maar we krijgen ook steeds meer de expressie erin zonder dat vriendelijke beeld te verliezen. Bij deze wedstrijd lukte dat ook goed om harmonieus en expressief door de baan te gaan. Alleen voor mijzelf is het soms nog een dingetje om hem foutloos de proef door te sturen. Het kan dus altijd beter, want zo valt er nog winst te behalen in de draf die met meer schwung gereden mag worden en het rijden van strakke lijnen in de proef. Daar werken we ook veel aan in de training. Dat het allemaal makkelijk af gaat met een ontspannen beeld en harmonie, dat vind ik belangrijk en staat altijd voorop. Verder maken we hem sterker en gymnastiseren we hem veel om hem nog losser te maken. Op die manier kan hij goed zijn lichaam gebruiken. De oefeningen kent hij al tot en met de Lichte Tour, dat gaat hem makkelijk af. Het is nu vooral alles nog beter voor elkaar krijgen en finetunen. Zijn galop is altijd zijn sterkste punt, hij springt mooi series en pirouettes.”

Zelf opgeleid

“We gaan nog een paar keer ZZ-Zwaar starten en dan hoop ik hem beging volgend jaar in de PSG uit te brengen. Hij is er in principe klaar voor en doet het goed. Masterpiece heeft een meewerkend karakter, is nuchter, gezond en sterk van zichzelf. Hij speelt met alles, dus we gaan zien hoe ver we komen. We waren vorig jaar nog M2 en staat nu hier, dat is heel snel gegaan. Ik kijk niet te veel vooruit, want met een ander paard hebben we helaas pech gehad onder weg. Het kan dus altijd van korte duur zijn, daarom genieten we van alle momenten. Met zijn jonge leeftijd van zes jaar heeft hij nog alle tijd en trainen we ook niet te veel en te zwaar. Naast dat we drie tot vier keer dressuurmatig trainen, loopt hij in het weekend ook voor de wagen in het bos. Dat is mijn vriend Kees zijn hobby en op die manier trainen we gevarieerd. Als een paard talent heeft, een goede instelling, gezond is en goede begeleiding krijgt, is het een hele mooie weg die je aflegt zonder dat je elke dag een uur moet trainen. Daarnaast kan hij 24/7 binnen en buiten staan, want hij heeft eigen keus. Twee jaar geleden hebben we alles verbouwd en zijn de paarden aan huis komen te staan. Waarbij zijn stal aan de paddock zit, dus hij kan zelf naar binnen en buiten wanneer hij wil. Daar doet hij het goed op.” De amazone heeft hem gekocht als veulentje zes jaar geleden. Samen met haar vriend koopt ze een keer in de zoveel tijd een veulentje die hun leuk lijkt voor onder het zadel en voor de wagen. Toen Masterpiece oud genoeg was heeft ze hem zelf zadelmak gemaakt en opgeleid.

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto: VGGO - Eefje van Griensven