Nanna Skodborg Merrald - Blue Hors Zack
Jumping Amsterdam 2023
© DigiShots
Nanna Skodborg Merrald - Blue Hors Zack Jumping Amsterdam 2023 © DigiShots DigiShots

WB Herning | Patrik Kittel overtuigend naar winst, Blue Hors Zack tweede op imponerend afscheid

Dressuur

De beste 15 combinaties uit de Grand Prix mochten zondag aantreden voor de kür op muziek. De Zweed Patrik Kittel was heer en meester in het Deense Herning. Hij won overtuigend de Grand Prix en reed een foutloze kür die goed was voor de eerste plaats. In het zadel van Touchdown (v. Quaterback) noteerde hij een score van 84,07%. Vier combinaties scoorden een percentage over de 80%.

Advertisement

Afscheid Blue Hors Zack

Nanna Skodborg Merrald reed haar allerlaatste wedstrijd met de 19-jarige Blue Hors Zack (v. Rousseau). Het publiek kon niet wachten met klappen tot het afgroeten en dat was ook meer dan verdiend. Met een unanieme tweede plaats kregen ze 82,82% op het scorebord. De top drie werd compleet gemaakt door de Deense Lone Bang Zindorff. De amazone reed Thranegaardens Rostov (v. Romanov) naar 81,76%. Andreas Helgstrand noteerde de vierde 80+ score. Met Queenparks Wendy (v. Sezuan) kreeg hij 81,16% toebedeeld.

Denise Nekeman negende

Twee Nederlandse combinaties wisten zich te selecteren voor de kür op muziek. Denise Nekeman reed haar zwarte hengst Boston Sth (v. Johnson) naar de negende plaats. Hun percentage kwam uit op 76,18%. Devenda Dijkstra reed haar zelf opgeleide Hero (v. Johnson) naar de vijftiende plaats met 73,55%.  

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots