Ingrid Gerritsen met Genève
Ingrid Gerritsen met Genève Kathleen van Winden

Subtop | Ingrid Gerritsen tweede op ZZ-Zwaar debuut: “Genève heeft talent voor het hoogste niveau”

Dressuur Subtop

Ingrid Gerritsen wist vrijdag beslag te leggen op de tweede plaats in het ZZ-Zwaar. Ze reed Genéve (v. Grand Galaxy Win) naar 66,64%. In de Grand Prix kwam ze net tekort voor een winstpunt met Hove’s Tatiana (v. Tailermade Temptation). 

Advertisement

Enorm veel kwaliteit

Als eerste kwam Ingrid de ring binnen rijden met de zevenjarige merrie Genève. “Afgelopen zomer werden we reservekampioen van Utrecht in de klasse ZZ-Licht. Op de hippiade werden we achtste en ze liep een super goede kür. Ze is pas zeven jaar oud en ik heb haar nu een jaar te rijden voor haar eigenaar Anchor Excellent Horses. Nu was er heel dichtbij een wedstrijd en leek het mij een goed plan om haar een keer ZZ-Zwaar te starten. Ik heb fijn gereden en we maakten geen grote fouten. Bij de hoofdjury stonden we op de eerste plaats met 68%. Ik vind haar een heel erg goed paard en ik moet het misschien nog wat meer bevestigen, maar ze heeft enorm veel kwaliteit. Dat is heel fijn rijden”, lacht Ingrid. 

Talent voor het hoogste niveau

“Haar draf en haar houding zijn een absoluut pluspunt. Haar kwaliteit is dat ze heel compleet is en op een positieve wijze mee denkt in de mee proef. Ze is een echt proevenpaard. We hebben geen haast met haar. Er zijn nog geen strakke plannen qua doorstarten, maar ik hoop dat ik haar mag rijden op het NK ZZ-Zwaar. Ze laat zien dat ze op het hoogste niveau mee kan, maar ik wil haar alle tijd geven om het goed te doen. Voor haar verzamelde stap en mijn houding kregen we al een 8, maar als ze sterker is en meer ervaring heeft zal ze alle oefeningen kunnen voor een 8.”


Ingrid Gerritsen met Hove’s Tatiana - Kathleen van Winden

Juryverschil

Naast haar ZZ-Zwaar debuut maakte ze ook haar Grand Prix debuut met de elfjarige merrie Hove’s Tatiana. “Vorige week nam ik deel aan de proevenclinic bij Lotje Schoots. Ik had haar al een paar keer Intermediaire 2 gestart en ook al waren we daarin nog niet helemaal op elkaar afgestemd, ik wilde het graag proberen. Ze doet alle oefeningen en de Grand Prix is toch het doel. Ik train sinds kort met haar bij Lotje en met Genève les ik bij Adelinde Cornelissen. Ik had het met Lotje over een debuut en ook al is het nog niet af, ik heb nu de kans op zelf ervaring op te doen op dit niveau. Het ging ook helemaal niet zo slecht, bij twee juryleden kreeg ik ruim winst. Helaas zat één jurylid 33 punten lager waardoor ik net niet op een winstpunt uit kwam. Dat vond ik heel erg jammer.”

Super mooie kans

“Het is zeker niet mijn doel om net aan 60% te rijden. Het moet allemaal nog vloeiender en ik vind het heel spannend om in de proef de piaffe op de plek te houden. Ik heb eerder wel Grand Prix gereden, maar dat was met een zelf opgeleid paard. Als je een paard overneemt is het toch anders en dat heeft tijd nodig. Ik merk nu dat het echt begint te komen en ik wil het goed bevestigen. Ik vind haar een heel goed paard en het is voor mij een super mooie kans. Uiteindelijk moet ze een keer verkocht worden, maar tot die tijd geniet ik enorm van haar”, vertelt Ingrid die naast de oudere paarden ook veel jonge dressuurpaarden op stal heeft staan. “Het is best wel druk op stal. Van de zomer reed ik vier paarden op de Pavo Cup en mijn eigen paard haalde de finale bij de vijfjarigen. Met een ander paard werd ik derde in de kleine finale in de vierjarigen rubriek op het WK. Volgend weekend staat de Pluvinel competitie op de agenda waar ik met een heel cool paard aan deel mag nemen. Dat is een Secret x PRE en ik ben heel benieuwd wat ze daar van vinden.”

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto’s: Kathleen van Winden 

Ingrid Gerritsen met Hove’s Tatiana