Red Viper (v. Romanov Blue Hors)
Red Viper (v. Romanov Blue Hors) Foto: Lars Lewandowski

Red Viper: Dé topper in de Warendorfse minitest!

Dekhengsten

Red Viper is de nieuwste toevoeging aan de Reesink-hengstencollectie! De driejarige, 1.76 m hoge, elegante Romanov Blue Hors-zoon liep op 11 mei in Warendorf de topscore in de tweedaagse test. De onlangs in Oldenburg goedgekeurde hengst kwam uit de minitest met een gemiddelde van een 8,8. Hij ging daarmee een boel grote namen voorbij, waaronder de Westfaalse kampioen.

Advertisement

Hoge cijfers

In de presentatie onder eigen ruiter Bart Veeze viel hij al op en ook onder gastamazone Jana Freund deed hij precies wat zij van hem vroeg. De door Coen Kerbert uit Enschede gefokte hengst liet zich super zien en kreeg een 8,8 voor de stap, een 8,5 voor de draf, een 9 voor de galop, een 8,8 voor de rittigkeit en een 9 voor de instelling en werkwilligheid. Met een gemiddelde van 8,8 scoorde de donkere vos het hoogste punt.

“Zeer goede instelling”

Het commentaar van de jury was lovend. “De draf heeft veel uitdrukking en mooi voorbeengebruik. De galop heeft heel veel balans, is al gedragen en bergop en met een heel goed gebruik van het achterbeen. De stap is ruim en los door het lijf. Wat betreft de rittigkeit reageert de hengst heel positief op de hulpen van de gastamazone. De hengst heeft een heel goede instelling en een zeer grote bereidheid tot werken. Hij wachtte altijd goed op de hulpen en reageerde telkens zeer vanzelfsprekend.”

Moeder Zolena

Red Viper komt uit de tweevoudige WK-merrie Zolena (v. Sir Sinclair x Cabochon). De elite, EPTM(drs), PROK, sport(dr) merrie werd in 2008 gekroond als beste merrie in de Pavo Cup. Een jaar later was ze onder Annerein Kerbert een grote verrassing in het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden in Verden. Het paar was de beste Nederlandse combinatie in de selectieronde en in de finale werden ze dertiende. In de sport liep Zolena tot in het ZZ-Licht. Red Viper is haar vijfde nakomeling. Hij was de veilingtopper van de Borculose veulenveiling. Een mooi detail is dat moeder Zolena ook in Borculo als veulen onder de hamer kwam.

“Mega talent!”

Bart Veeze heeft de training van Red Viper op zich genomen. Ook hij was na de test in Warendorf super enthousiast over de hengst: “Red Viper; wat een mega talent! En misschien is hoe hij zich gedroeg het belangrijkste. Hij was heerlijk rustig op stal en liet zich top rijden door Jana Freund. Zo gek op deze knapperd!”


Reesink Horses - Red Viper