Bloomberg tijdens de eerste bezichtiging 2019
© DigiShots
Bloomberg tijdens de eerste bezichtiging 2019 © DigiShots DigiShots

Febe van Zwambagt: “Ik heb heel veel vertrouwen in Bloomberg”

Dekhengsten

U25-amazone Febe van Zwambagt stelt volgende week de vierjarige KWPN-verrichtingskampioen Bloomberg (v. Bon Coeur) voor in Kronenberg, tijdens de eerste competitiewedstrijd van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur.

Advertisement

“Superfijn en werkwillig”

Febe van Zwambagt vertelt aan Hoefslag: “Ik rijd Bloomberg nog niet zo lang, nu pas twee weken. Hij is in mede-eigendom van Josef Wilbers van Ferienhof- Stücker. De ruiter die hem voordien reed, stopte daar. Voor ik bij Diederik van Silfhout ging werken, heb ik een poosje voor Ferienhof- Stücker  gewerkt. Het contact was snel weer gelegd en zo is Bloomberg bij mij gekomen. ”

“Bloomberg is een superfijn en werkwillig paard. Ook in de omgang is hij makkelijk, hij staat op de poetsplaats ook zonder problemen tegenover merries.

“Heel erg goed paard”

“Hij is ook heel fijn opgeleid, anders kan je niet drie weken voor de hengstencompetitie gewoon opstappen en gaan rijden. Bloomberg is zeker een heel erg goed paard, ik heb er heel veel vertrouwen in. Anders start je ook niet in de hengstencompetities.”

“Ik rij hem nu sowieso met de hengstencompetities en voor de hengstenshows en daarna zien we wel. We oefenen nu de proefjes en leren elkaar kennen. Ik ben ontzettend blij dat ik hem mag rijden! En ik ben alle eigenaren heel dankbaar dat ze mij zo’n fijne paarden ter beschikking stellen.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots